La Fonteta viurà un històric segon assalt de les semifinals de la Lliga Dia

24/04/2019

Valencia Basket, que afronta les seues primeres semifinals de playoff, rep per primera vegada a casa a Perfumerías Avenida (dijous 25, 21:00 hores, Fonteta, Teledeporte) en un segon assalt de l'eliminatòria que serà un autèntica festa en la Fonteta. Les taronja tractaran d'allargar la seua vida en una ronda que ja suposa un autèntic èxit en la temporada.

Rubén Burgos analitza el partit

Respecte al primer partit, la reflexió per al tècnic està clara. “Va influir el cansament, la càrrega de minuts, el sobre esforç per a superar Gernika, però sempre creiem que es pot un poquet més, i a això apel·lem, que en el nostre camp, amb el nostre públic i amb eixa il·lusió, que és el que ens mou, creure que podem donar eixe poquet més i podem tindre opcions” explicava.

Per al tècnic, la Fonteta, ha de ser una festa. “Veig les cares de les jugadores i estan il·lusionades de compartir eixe èxit que està sent la temporada amb el públic, i crec que se senten molt protegides, com ja es va demostrar a Salamanca, on es va desplaçar la nostra gent” concloïa.

Marina Lizarazu, única absència

La base madrilenya, va ser intervinguda d'una lesió de lligament creuat en el genoll i ja ha començat el seu procés de recuperació per a tornar a estar al més prompte possible a les ordes del tècnic. Irene Garí després de recuperar-se del seu procés víric, ja va sumar minuts en el primer partit de l'eliminatòria disputat a Salamanca.

El rival: Perfumerías Avenida

No és només el vigent campió de la competició, es tracta del dominador del bàsquet nacional durant les últimes temporades. Perfumerías Avenida té una gran plantilla i ho ha demostrat des de l'inici de la competició. I ara més si és possible, amb el fitxatge de tota una número u del draft com Loyd. Jugadores com Goree, Elonu, o Erika De Souza són alguns dels principals perills d'un equip que juga en bloc i en el qual destaca precisament Loyd, que en els tres primers partits de playoff, ha amitjanat 16.67 punts.

El tercer quart, clau

Deixant fora de l'anàlisi la primera jornada de la Lliga Dia, amb l'equip encara en procés d'agafar el ritme, Valencia Basket ha sabut competir davant del millor equip d'Espanya en els dos últims partits. Tant en el de lliga regular (69-59) com en el de playoff (80-57) la clau ha sigut el tercer quart del partit. En el de lliga regular, Valencia Basket se'n va anar per davant al descans en Wurzburg, algo a l'abast de molt pocs i després del 27-12 del tercer parcial, es va portar també l'últim. Ja en semifinals, després d'emportar-se el primer quart i competir fins al descans, el 27-11 del tercer quart va ser una llosa per a les de Rubén Burgos, que a pesar del parcial, van tornar a competir en l'últim.

La Fonteta, bolcada

Valencia Basket ha sentit el respatler dels seus aficionats esta temporada, incrementant notablement el seguiment respecte a l'any anterior. Una mitjana de més de 3000 aficionats per partit, que va aconseguir el seu màxim amb els 4700 del partit anterior davant de Gernika. El de demà, serà un nou exemple que el bàsquet femení, és tot un èxit a València.