Victòria important, basketaverage i la 7Days Eurocup en el sostre (96-57)

24/04/2019

Valencia Basket va consolidar la quarta plaça de la Lliga Endesa en guanyar-li el partit i el basket-average particular a l'Unicaja a la Fonteta per 96-57 en la nit en la qual la quarta Eurocup va pujar al sostre del pavelló. L'equip taronja va dominar des de l'inici, els triples de Will Thomas van avortar el primer intent de reacció visitant i l'encert li va posar en avantatges que superaven la vintena al descans. El talent individual de San Emeterio i Dubljevic va protegir la renda i quan l'equip taronja va trobar de nou el seu ritme ofensiu va ampliar encara més el seu avantatge. En un partit marcat per la bona defensa del col·lectiu, personificada en Joan Sastre, fins a cinc jugadors van acabar per damunt de la desena en anotació

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Una cistella de l'aler càntabre va obrir el marcador i dos triples de Joan Sastre i Will Thomas posaven els primers avantatges taronjas. San Emeterio baix el cércol col·locava el 10-4 després dels primers tres minuts i la defensa taronja va provocar els errors de Shermadini, però li va faltar encert i no va poder ampliar el seu avantatge abans que Jaime Fernández anotara en una acció individual. Un triple de Van Rossom i una cistella baix l’anella de Dubljevic van posar els nou de renda (15-6 min.6) abans d'un palmeig de Shermadini al qual va replicar Dubljevic amb un ball baix el cércol per a convertir després de rebot ofensiu. Abalde va anotar en la pintura però Salin va traure falta de tres tirs provocant la segona de Vives i Waczynski va ficar el triple per al 19-16. Will va respondre amb el seu segon triple i després de la defensa i el temps mort, va arribar el tercer triple de Will per a deixar el marcador en 25-16 al final del primer quart.

Tobey després d'una bona passada de Matt Thomas va posar per primera vegada la desena d'avantatge i encara que Salin va ficar el triple frontal, Diot va trobar de nou a Tobey amb una passada per l'esquena per a la safata i Sam va fer el propi per a la tercera cistella del pivot estatunidenc que posava el 31-20. Waczysnki va ficar un triple, Matt la va ficar de mitjana distància a taula i després d'un robatori, Van Rossom va flotar per al 2+1 que va portar a Casimiro a parar el partit amb 36-23 a cinc minuts del descans. Després de tres bones defenses de l'equip taronja, Matt va clavar el triple i Dubljevic va anotar dues vegades baix l’anella per a posar el +20 (43-23) abans del mat de Lessort. Van Rossom va continuar tirant més llenya al foc des de la mitjana distància però Roberts va animar un poc l'ofensiva malaguenya. La falta d'encert i un tap de Lessort no van permetre a l'equip taronja anotar en les següents accions, però va tancar el seu cércol per a no permetre més punts i que el quart triple de Will, en este cas des de la cantonada, manara el partit al descans amb 48-27.

Unicaja va eixir amb més energia després de l'intermedi i Okouo i Jaime Fernández van ficar les dues primeres de la segona meitat abans d'un triple de Dubljevic. Jaime Fernández va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip però San Emeterio va trobar claredat en dues accions individuals per a alleujar els atacs espessos de l'inici. I encara que Unicaja trobava l’anella amb massa facilitat encara que el talent ofensiu individual de Dubljevic i San Emeterio defensaven l'avantatge taronja en arribar al minut 25 (59-38). L'aler càntabre es va erigir en protagonista en eixe moment de partit encara que Roberts intentava donar-li la rèplica amb un triple. Joan Sastre amb una safata pel centre, Díez després d'un robatori de Díaz i un triple des de la cantonada de Matt Thomas posaven un nou màxim avantatge que ampliava un alley-oop baixat per Tobey per a deixar el marcador en 67-43 amb deu minuts per jugar.

Matt amb un triple des de l'altra cantonada va fer més gran la ferida però el festival ofensiu ho van ampliar Tobey amb quatre punts i un altre triple de Matt per a un parcial d'eixida de 10-0 que va portar a Casimiro a parar el partit. Alberto Díaz va tallar el parcial amb un triple i Lessort va convertir el put-back però Matt Thomas va anotar el triple des de la cantonada per a frenar el moment ofensiu dels malaguenys. Tobey va retornar el put-back dunk per a arribar amb 82-50 a cinc minuts del final. Un triple i una esmaixada de Dubljevic van posar el +38 a tres minuts per a acabar i després del rebot ofensiu, un triple de Vives va posar el 91-50. L'equip malagueny no trobava l'encert malgrat tindre diverses segones opcions i Dubljevic des del tir lliure va augmentar el parcial a un 13-0 abans d'una cistella de Lessort. L'últim minut va servir perquè Unicaja reduïra un poc el seu desavantatge per a deixar el marcador final en 96-57.