Cafés Candelas Breogán torna a la Fonteta per primera vegada des de 2005

30/04/2019

L'última vegada en la qual el Cafés Candelas Breogán va visitar la Fonteta per a un partit oficial només penjaven dos trofeus del sostre del pavelló, no hi havia camisetes retirades (de fet Víctor Luengo va jugar aquell partit), Chambao era el número 1 dels 40 principals, Gueguel Massmanian apurava el seu regnat com a Fallera Major de València i la sèrie “Cuéntame cómo pasó” caminava per l'any 1971. Els capritxos del calendari van voler que la temporada 2005-06 de la Liga Endesa s'obrira amb l'enfrontament entre l'equip taronja i el quadre gallec. Al final d'aquella temporada, Valencia Basket es va quedar fora del Playoff de la Liga Endesa per última vegada i el llavors Leche Rio Breogán descendia com a cuer. Ara, més de 13 anys i mig després, es tornaran a trobar a la Fonteta per a un encontre de la màxima categoria del bàsquet espanyol.

 

L'últim precedent d'enfrontament entre estos dos equips en València correspon a la primera jornada de la temporada 2005-06, disputat en la matinal del diumenge 16 d'octubre de 2005 i va acabar amb triomf taronja per un resultat de 74-62. L'entrenador Ricard Casas s'estrenava en la banqueta taronja en partit oficial amb el quintet format per Vule Avdalovic, Derrick Dial, Mindaugas Timinskas, Dimos Dikoudis i Albert Miralles. Els 18 punts de Dial i els 15 de Garcés van liderar el triomf taronja davant un Leche Río Breogán que va formar amb Javi Rodríguez, Marco Carraretto, Pete Mickeal (que va ser el millor dels seus amb 16 punts i 6 rebots), Djuro Ostojic i Alfons Alzamora. Valencia Basket va dominar el partit des de l'inici amb un parcial de 28-12 en el primer quart i ho va mantindre baix control des de la defensa provocant fins a 26 pèrdues de l'equip gallec.

 

Bons precedents a la Fonteta

Malgrat la quantitat de temps que fa que l'equip celeste no trepitja la Fonteta, la del dissabte serà la 15a visita del conjunt gallec a la Fonteta. El balanç fins al moment és clarament favorable a l'equip taronja, amb 12 triomfs locals i dues victòries visitants. Valencia Basket encadena set partits guanyats de manera consecutiva davant este rival a la Fonteta i no perd davant el quadre de Lugo a la Fonteta des de 1995. L'última vegada que el Breogán va eixir victoriós de la Fonteta va ser en la jornada 26 de la temporada 1994-95, quan l'equip gallec es va imposar a València per 90-97 després d'una pròrroga malgrat els 33 punts, 6 assistències i 39 de valoració de Rod Mason. En el costat celeste Tharon Mayes amb 26 punts i Marlon Maxey amb 19 i 11 rebots van ser els millors.otes fueron los mejores.


TAGS: