María Pina i Tamara Abalde, convocades per la selecció espanyola

09/05/2019

La Federació Espanyola de Bàsquet ha donat a conéixer la llista inicial de 17 convocades per a l'Eurobasket 2019. El seleccionador Lucas Mondelo, ha comptat en esta primera convocatòria amb dos jugadores de Valencia Basket: María Pina i Tamara Abalde.

 

Espanya, actual subcampiona olímpica i bronze mundial, defén el títol europeu aconseguit en la República Txeca fa dos anys. Com en l'edició de 2017, l'Eurobasket tindrà una duració d'11 dies. Els 16 classificats han quedat dividits en quatre grups de quatre equips. Els primers classificats de cada un accediran directament als quarts de final, mentres que els segons i tercers classificats disputaran una fase prèvia per a accedir als quarts del torneig. En total, les seleccions que barallen per les medalles disputaran un total de sis o set partits.

 

La fase final se celebrarà íntegrament a Belgrad (Sèrbia). Espanya disputarà la fase de grups a Riga (Letònia), on s'enfrontarà a Ucraïna, Gran Bretanya i a l'amfitriona Letònia. D'esta llista inicial eixiran les dotze triades que finalment disputaran l'Eurobasket. Les 17 seleccionades iniciaran la concentració dijous que ve 23 de maig a Madrid, amb l'excepció d'Astou Ndour, qui s'incorporarà uns dies més tard.

 

La preparació compta amb dos partits ja confirmats. Seran a Burgos els dies 1 i 2 de juny. Espanya s'enfrontarà a Letònia en primer lloc i el dia 2 a Hongria o Turquia en un quadrangular que marcarà la tornada de la Selecció Femenina a la ciutat castellanoleonesa 20 anys després.

 

La convocatòria de Pina i Abalde és un reflex més de la gran primera temporada de Valencia Basket al màxim nivell. Tant la valenciana com la gallega han sigut peces clau en l'èxit taronja.


TAGS: