Tamara Abalde, renovada: “Estic molt il·lusionada de cara a la pròxima temporada”

09/05/2019

L'equip femení de Valencia Basket continua avançant en el seu segon projecte Lliga Dia per a afrontar la pròxima temporada. I en este cas ho fa apostant per la continuïtat de la jugadora internacional Tamara Abalde, que tornarà a ser peça fonamental de l'equip la pròxima temporada com ho ha sigut en la present.

 

La jugadora, que hui ha rebut la bona notícia de veure's en la llista de 17 convocades per Lucas Mondelo per a l'Eurobasket, va començar la seua carrera a Vigo, on va debutar en Lliga Femenina 1 amb 15 anys. El debut, curiosament, es va produir en la jornada 2 en la Fonteta. Després d'afrontar un any als EUA jugant en la Universitat de Lamar i deixant grans registres, va tornar a la Lliga Femenina 1 de la mà de Rivas Ecópolis, cedida per Ciutat Ros Casares. Des de llavors ha jugat en Unió Navarra Basket, Perfumerías Avenida, Associació Esportiva Sedis Bàsquet, CREF Hola! i Mann Filter Zaragoza fins a recalar a Valencia Basket la passada temporada. En el seu pas per Salamanca, la jugadora va alçar dos Copes de la Reina i dos Supercopes d'Espanya. De 2011 a 2013 va provar sort en la Lliga francesa, de la mà de Pays d’Aix Basket primer i de Basket Landes després.

 

En la seua arribada a València, ha amitjanat 7.7 de valoració en lliga regular, i ha acabat la temporada amb grans registres en playoff, amb 10.8 punts i 12.8 de valoració. Tamara Abalde compta també amb una àmplia experiència amb la selecció espanyola. La gallega ha sigut convocada en nombroses ocasions, sumant fins al dia de hui 40 internacionalitats i participant ja en la convocatòria prèvia al Mundial de la passada temporada abans d'esta convocatòria.

“Estic molt il·lusionada de cara a la pròxima temporada, segur que serà encara millor que esta” deia la protagonista. Amb la continuïtat de Tamara Abalde, Valencia Basket fa un pas més en la confecció del seu projecte per a la pròxima temporada. Un projecte que ja comptava amb María Pina i Anna Gómez, a més de la continuïtat d'Irene Garí i Meiya Tirera.


TAGS: