Valencia Basket allarga la seua ratxa imposant-se a la pista del Barça Lassa (72-78)

10/05/2019

Valencia Basket ha fet un pas molt important cap a consolidar la seua condició de cap de sèrie en el Playoff en imposar-se en la pista del Barça Lassa per 72-78 i sumar la seua sisena victòria seguida en la Liga Endesa. Després d'una primera part molt igualada, l'equip taronja es va distanciar fins a dotze punts de la mà d'un afinat San Emeterio (13 punts), va aguantar l’arreó físic d'un rival que va arribar a tornar a posar-se per davant i va acabar certificant el triomf de la mà de la seua dupla interior: Bojan Dubljevic (14 punts, 5 rebots i 21 de valoració) i Will Thomas (16 de valoració i un 3+1 clau en la sort del partit).

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Rafa Martínez, Fernando San Emeterio, Will Thomas i Bojan Dubljevic. El pivot montenegrí va ficar la primera cistella del partit des de darrere de l'arc en un començament marcat per la falta d'encert dels dos equips i la bona defensa taronja. Un nou triple de Guillem Vives i una safata del capità Rafa Martínez van elevar el parcial d'eixida a un 0-8 fins a un triple de Pau Ribas. Víctor Claver va equilibrar el partit amb cinc punts i les seues segones opcions però Tobey va mantindre a l'equip taronja per davant anotant a taula baix l’anella. Singleton va clavar el triple per a posar per primera vegada per damunt al Barça Lassa, Van Rossom va anotar la safata després de robatori i un triple de Claver deixava el marcador en 14-12 al final del primer quart.

Una antiesportiva de Labeyrie sobre Singleton li va donar dos tirs lliures i malgrat la falta d'encert, València Basket defensava el seu cércol i Labeyrie en transició anotava a taula. Un triple de Van Rossom superant l'enganxosa i agressiva defensa del Barça Lassa va tornar a posar per damunt a l'equip taronja (16-17 min.13) abans d'un 2+1 d'Oriola. Tobey va baixar el alley-oop per a replicar a la cistella de Heurtel i Labeyrie anotant en carrera va tornar a empatar el partit, portant a Pesic a parar-ho amb 21 iguals. Heurtel va ficar el triple però Tobey va traure la cistella amb addicional en la pintura abans de retirar-se per a la volta de Dubljevic. Heurtel seguia afinat des del triple, Doornekamp va palmejar dins el tir de Dubi i Seraphin es va penjar del cércol per dues vegades per al 31-26. Vives des del tir lliure va trencar la sequera i Diot va tornar a jugar després de dos partits d'absència en la recta final del segon quart. El capi va anotar des de la mitjana distància i l'equip taronja va defensar les dues últimes accions per a arribar al descans amb 31-30.

San Emeterio va ficar la primera de la segona meitat i pese a l'encert de Singleton, l'aler càntabre va clavar el triple i Van Rossom després de rebot ofensiu elevaven el parcial a un 2-11 (33-37 min.23). Ribas va ficar el triple sobre la botzina de possessió després d'una bona defensa però Dubljevic li va replicar amb un altre en l'altre costat per a defensar l'avantatge visitant. L'equip taronja tancava el seu cércol i atacava bé el rebot ofensiu per a aconseguir segones opcions, per la qual cosa un triple de San Emeterio va portar a Pesic a parar el partit amb set a dalt per a l'equip taronja (36-43). Blazic va tallar el parcial en 5-17 amb un triple, Dubi va convertir dos tirs lliures abans de deixar pas a Tobey i Will elevava la renda taronja a huit i un palmeig de Tobey després d'un tir lliure d'Oriola a nou (40-49 min.28). La intensitat d'Oriola li va convertir en l'estilet ofensiu del seu equip i a més va carregar de personals a Tobey, per la qual cosa Ponsarnau va optar per ajuntar a Labeyrie i Will i Sastre defensava la renda taronja des del tir lliure. Un triple de San Emeterio després d'una bona defensa va posar el 42-54, i encara que Hanga va ficar un altre triple ràpid, Vives va assistir a Will per al mat. Un triple de Smits ho deixava amb 48-56 amb deu minuts per jugar.

Tobey després de rebot ofensiu va ficar la primera de l'últim acte però Oriola li va traure la quarta amb una cistella amb addicional. Doornekamp va trobar el cércol mantenint l'encert interior de l'equip taronja i Van Rossom es va fabricar el corredor fins a l’anella per a portar a Pesic a parar-lo amb onze a dalt per al quadre visitant (51-62). Blazic va anotar en ensenyorir-se d'una pilota solta i Oriola va robar per al mat que retallava a set. L'equip blaugrana va pujar la intensitat física del seu defensa i va poder córrer, per la qual cosa una jugada que va acabar amb un mat de Hanga va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 57-62 només un minut després del temps mort anterior. El tècnic taronja va ajustar a un quintet més físic i Dubljevic va trencar el parcial des del tir lliure. Heurtel es va fabricar la safata primer i va assistir a Blazic després per a entrar en els últims cinc minuts amb 61-64. Després d'una bona circulació de pilota, Dubljevic va traure el 2+0 i la falta de Doornekamp en el rebot va ficar a l'equip taronja en bonus. Els àrbitres van apreciar falta de tres tirs de Vives sobre Blazic, que només va aprofitar un. Blazic es va refer amb una potent safata per a posar a dues a l'equip català i el triple lliurat de Rafa no va entrar en la següent acció. Els àrbitres van donar vàlida la safata amb addicional de Heurtel que culminava la remuntada local amb 3.17 per jugar. Però Valencia Basket no anava a soltar-se del partit així com així. En la següent acció Will es va inventar un 3+1 amb falta del propi Heurtel i la defensa va provocar la pèrdua de Ribas. L'equip taronja no va poder anotar en la següent acció però el Barça Lassa tampoc i San Emeterio es va anar a l’anella per a traure la personal i ficar els dos tirs lliures (67-72 a 90 segons del final). Heurtel va traure la falta ràpida i no va perdonar des de la línia però després d'un atac dificultat per la defensa blaugrana, Dubljevic va palmejar dins el tir de Van Rossom. Singleton va fallar el mat i Sastre va anotar la safata en transició per al +7 amb 43 segons. Heurtel va ficar el triple però Valencia Basket va superar la pressió, va evitar la falta i Will va convertir el mat. El Barça Lassa no va anotar i Valencia Basket va amagar la bola perquè el partit acabara amb triomf taronja per 72-78.