Leticia Romero fitxa per Valencia Basket: “Estic molt emocionada per esta aventura”

20/05/2019

El projecte femení del Valencia Basket, continua donant passos. En tan sols 2 anys, l'equip taronja ha aconseguit l'ascens a Lliga Dia i no sols s'ha consolidat en la màxima categoria nacional, com estipulava la fulla de ruta del club, sinó que ha superat totes les expectatives aconseguint la classificació europea ja en la seua primera temporada a través de l'esforç que jugadores i cos tècnic han exhibit durant tota la temporada.

 

De cara a la segona, el club ha apostat ja per la continuïtat d'Irene Garí, Meiya Tirera, Tamara Abalde, Marina Lizarazu, Rebeca Cotano i Joy Adams, que s'unixen a les jugadores amb contracte María Pina i Anna Gómez i l'acabada d'incorporar Raquel Carrera. Amb l'objectiu de repetir l'èxit d'esta temporada i intentar continuar evolucionant, Valencia Basket ha aconseguit un acord, pendent de superar la revisió mèdica, amb la jugadora Leticia Romero (1.72, 23 anys) perquè es convertisca en jugadora taronja la pròxima temporada.

 

“Estic molt emocionada per iniciar esta nova aventura. Crec que serà una temporada súper especial en què lluitarem moltíssim” deia la protagonista. La jugadora que alterna les posicions de base i escolta, es va formar en les files de Spar Gran Canària i va debutar amb tan sols 15 anys en el primer equip. Va dur a terme la seua formació universitària als EUA, entre Kansas (única jugadora de primer any de la competició a superar els 400 punts, 100 rebots, 100 assistències i 50 robatoris) i Florida (va ser capitana i va formar part del First Team All Amèrica).

 

Draft històric WNBA

Després de la seua etapa universitària, va ser triada en el draft WNBA de 2017 per les Connecticut Sun en el lloc 16, igualant la millor posició de sempre per a una jugadora espanyola, i va debutar en la competició amb Dallas.

 

Esta temporada, la jugadora ha disputat l'Eurolliga amb USK de Praga, aconseguint la Final Four i amitjanant 2.9 punts i 1.8 assistències en la competició.

 

Experiència internacional

La canària acumula una gran experiència com internacional absoluta amb la selecció espanyola. Va destacar en els passats JJOO de Rio de Janeiro, en els que va aconseguir la medalla de plata, i acumula ja 64 participacions amb la selecció.

 

Trajectòria deportiva

2010-13. CB Islas Canarias. (Liga Femenina y Eurocup)

2013-14. Kansas State (NCAA Women).

2014-17. Florida State (NCAA Women).

2018. Dallas Wings (WNBA).

2017-19. USK Praha (Czech League y Euroliga).

Maig 2019. Valencia Basket


TAGS: