Victoria de prestigi davant KIROLBET Baskonia per a tancar la Lliga Regular (92-81)

26/05/2019

Valencia Basket va acabar la fase regular de la Liga Endesa defensant la Fonteta de la visita del KIROLBET Baskonia (92-81) en un partit que va anar dominant des del final del primer quart i li va mantindre a ratlla fins a un sprint final que va apretar el marcador però que l'equip taronja va capejar de la mà de Dubljevic. L'ala-pivot Louis Labeyrie va ser el millor de l'equip taronja (23 punts, 9 rebots i 34 de valoració) en una trobada en el qual fins a sis jugadors van superar la desena de valoració.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Will Thomas. Un 2+1 de l'aler càntabre va ser la primera cistella del partit, la qual cosa unida a un triple de Will Thomas va equilibrar els punts inicials de Shields i Shengelia. Un triple de Labeyrie va ser replicat per un altre de Vildoza però al francés va culminar en dues ocasions baixant un alley-oop o acabant en transició per a posar el 13-8 al pas pel minut 4. Els argentins de l'equip alabés van equilibrar el partit i Hilliard li va donar la volta amb un triple. San Emeterio des del tir lliure va parar el parcial en 0-8 i Labeyrie baix l’anella va tornar a donar-li la volta al marcador abans d'un mat de Shengelia. Sastre i Hilliard van intercanviar encerts des de la personal i el ganxo de Dubljevic va ser contestat per un triple de Voigtmann. El montenegrí es va tornar a fabricar la cistella baix l’anella i Doornekamp des del tir lliure va donar una xicoteta renda per a arribar amb 26-23 al final del primer quart.

El quadre baskonista el va equilibrar però Rafa va assistir a Dubljevic per al mat i Diop el va empatar a 28 baix l’anella. El partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi d'errors del qual el va traure un triple de Doornekamp, la qual cosa unit a una bomba i un triple de San Emeterio va portar a Perasovic a parar el partit amb 36-28 en arribar a la meitat del segon quart. Shields va parar el parcial en 8-0 amb una safata però Van Rossom va anotar després de rebot ofensiu per a defensar la renda taronja. Un triple del base belga va ser replicat per dues cistelles de Vildoza i Shengelia però Will es va inventar un triple des de la cantonada per a posar la desena per primera vegada. Shengelia i un triple des del centre del camp de Vildoza deixava el marcador en 44-39 en arribar a l'intermedi.

Shields va ficar les tres primeres de la segona meitat per a donar-li la volta al marcador abans d'un triple de San Emeterio que va tallar el parcial en contra. Un altre triple, en este cas de Doornekamp, va replicar als tres tirs de Vildoza i després d'una bona defensa que va provocar la pèrdua baskonista, Sastre va ficar un altre triple i Garino va allargar el festival d'encert exterior. Dubljevic va anotar baix l’anella i San Emeterio es va fabricar el camí cap al cércol per al 57-51 al pas el minut 26. Shengelia es va penjar i un Doornekamp superlatiu que estava en tots costats va clavar el triple per a mantindre set a dalt al València Basket. Pese al mat de Shengelia, un triple de Will Thomas i Labeyrie des del tir lliure posaven el +9. Huertas va anotar en acció individual, Labeyrie després de rebot ofensiu i Voigtmann des del tir lliure. Però després d'un rebot ofensiu de Van Rossom, la pilota va acabar en mans de Labeyrie que va continuar augmentant el seu compte particular i el deixava en 68-59 amb deu minuts per jugar.

Vildoza va ficar des de la mitjana distància però un triple de Labeyrie retornava la desena d'avantatge a l'equip taronja. I després d'una bona defensa col·lectiva, la circulació de pilota va acabar amb un triple lliurat de Van Rossom que obligava a Perasovic a parar el partit amb 74-61 a set i mig per a acabar. Shields va anotar des de la mitjana distància però una antiesportiva de Garino sobre Vives va suposar una jugada de quatre punts que va posar un avantatge de quinze abans d'un triple de Hilliard. Labeyrie continuava fent mal i va traure una falta de tirs lliures però Shields es va crear el camí a l’anella per a anotar la safata en extensió. Però quan KIROLBET Baskonia atacava per a posar-se a deu, Labeyrie va posar el tap i va acabar anotant en l'altre costat, la qual cosa unit a un tir lliure de Diot el deixava en 83-68 amb cinc minuts per jugar. El quadre alabés no volia soltar-se del partit i es va acostar amb punts de Jones i Voigtmann. Dubljevic va ficar dos tirs lliures però tres cistelles ràpides en transició de l'equip alabés castigant els errors de l'equip taronja li van acostar a set amb 1.44 per jugar. Després d'un atac llarg, Dubljevic va traure la falta de tirs i no va perdonar, Vildoza va ficar el triple ràpid i Dubljevic va ficar el ganxo darrere l'altre atac llarg. La defensa taronja va provocar la pèrdua i Will va posar la sentència amb un triple per a deixar el marcador final en 92-81.