Un poc més que el final d'una gran temporada (78-85)

10/06/2019

València Basket va posar punt final a la seua temporada al caure davant d'un gran Real Madrid en un partit que es va decidir en els últims instants. A 8 segons del final, el capità Rafa Martínez va botar a pista per a rebre una de les ovacions més llargues i sinceres de la història de la Fonteta.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple del pivot montenegrí va ser la primera cistella del partit i unida a una safata de Sastre va donar una primera renda taronja abans del triple de Rudy. Cinc punts seguits de Doornekamp van posar el 10-3 abans d'un nou triple blanc, en este cas obra de Taylor, que va respondre amb una altra cistella, encara que Dubljevic protegia l'avantatge amb dos tirs lliures. Un triple de Rudy va posar a un a l'equip madrileny en arribar a la meitat del primer quart i Taylor amb un altre des de la cantonada va posar per primera vegada a dalt a l'equip blanc (12-14 min.6). Un triple de Sastre va tornar a donar-li la volta al marcador però Tavares i Campazzo van col·locar per damunt al Real Madrid i un mat de Randolph va posar el 15-20. Tobey va baixar un alley-oop manat per Van Rossom i va palmejar dins la safata d'Alberto per a deixar el marcador un 19-20 al final del primer acte.

Deck i Abalde van intercanviar safates de molt de mèrit i una anella passada de Van Rossom va replicar al triple de Deck. Una antiesportiva de San Emeterio sobre Ayón només va suposar una jugada d'un punt, Will es va fabricar el ganxo i després d'un parell de bones defenses, el propi Will es va anar per línia de fons per a aconseguir la cistella amb addicional i posar de nou en avantatge al Valencia Basket (28-26 min.15). Després de la pèrdua blanc, Will va ficar el fade-away i li va posar un gorro a un despistat Ayón però el propi mexicà va recuperar la pilota i va acabar el parcial amb un mat. Abalde es va refer del seu error amb una safata a taula i el joc de passades ràpides entre Tobey i Sastre va acabar amb una cistella del balear per a posar sis a dalt a l'equip taronja i forçar el temps mort de Laso (34-28). Carroll va clavar el triple després de l'aturada i Ayón va anotar a anella passada per a apretar de nou el marcador però Vives es va inventar una safata abans que li xiularen de forma consecutiva la segona i la tercera per a un 2+0 de Campazzo. Van Rossom va anotar la safata i ho manava al descans amb 38-35.

Tavares i un triple de Rudy li van donar la volta al marcador en un inici de quart de bona defensa del Real Madrid fins que Sastre va trobar el camí al cércol per a empatar-lo a 40. Un 3+1 de Campazzo sobre la botzina de possessió va ser replicat per un triple de Dubljevic i després de la bona defensa, el propi montenegrí va clavar un altre triple per a retornar l'avantatge al Valencia Basket. Randolph ho va igualar amb una acció individual i després va ficar el triple per a posar el 46-49 al pas per la meitat del tercer quart. Doornekamp es va fabricar el ganxo però li van xiular tècnica en l'acció següent i la cosa va acabar en una jugada de tres punts. El partit estava en plena ebullició, va haver-hi una tècnica a Tavares i Van Rossom va aprofitar el llançament lliure però després una altra falta sobre Campazzo perquè des del tir lliure posara el 49-54. Dubljevic va anotar baix l’anella després del joc entre pivots però Rudy va ficar el triple per a posar sis a dalt al Real Madrid. Encara que Dubljevic va ficar el seu tercer triple del quart, Randolph va palmejar dins la safata però Abalde va ficar un altre triple des de la cantonada. Tavares va esmaxar però Dubljevic va ficar el seu quart triple i Ayón va anotar baix l’anella per a deixar-lo en 60-63 amb deu minuts per jugar.

Will es va crear la cistella a anella passada per a ficar la primera de l'últim acte però Rudy va convertir el triple en l'altre costat i Carroll va robar per a anotar en transició i posar el 62-68. Tobey va anotar després de rebot ofensiu però Taylor es va penjar després d'una bona jugada d'atac de l'equip blanc. Van Rossom va ficar el triple però Ayón va traure el 2+1 en l'altre costat per a mantindre sis a dalt al Real Madrid en entrar en els últims cinc minuts (67-73). Sastre es va anar al cércol i va convertir i també Will Thomas atacant en el pal baix, la qual cosa unit a un tir lliure de San Emeterio va posar a tres al Valencia Basket. Carroll va anotar després de rebot ofensiu i Felipe Reyes va caçar el mal tir de Carroll per a posar el 72-79 ficats ja en els últims tres minuts. Van Rossom va acabar amb un 2+1 i després del robatori, va posar a un al Valencia Basket amb un triple. L'equip taronja va defensar bé però el rebot solt va afavorir al Real Madrid que va anotar amb Llull a anella passada. L'assistència de Sam es va escórrer entre les mans de Will i Campazzo va anotar a taula en l'altre costat per a posar el 78-83 amb 1:08 per jugar. El triple de Vives no va entrar i encara que el Valencia Basket la va recuperar la va tornar a perdre, el Real Madrid va esgotar la possessió i encara que el tir no va entrar, Ayón va rebotejar i va haver-hi falta que encara no era de tirs. L'equip taronja es va ficar en bonus de manera forçada i el capità Rafa Martínez va entrar en la pista entre l'aplaudiment de tota la graderia en peus. Campazzo va ficar els lliures, però ja res importava. Només se sentien els crits de tota la graderia, i fins i tot els jugadors rivals, aplaudint al gran capità taronja mientra els huit segons restants s'esgotaven per a deixar el marcador final en 78-85