Més de 700 joves competiran des de demà en la Copa d'Espanya Aleví- L’Alqueria del Minibasket

20/06/2019

La segona edició de la Copa d'Espanya Aleví- L’Alqueria del Minibasket reunirà des de demà divendres 21 i fins al diumenge 23 en les instal·lacions de bàsquet base del Valencia Basket a més de 700 xiquets i xiquetes pertanyents als 48 equips que prenen part en este torneig, l'únic de caràcter nacional en categoria aleví. Valencia Basket participa en la competició amb els xics de l'equip aleví 2007 i 2008 i les xiques del conjunt aleví 2007.

 

Este torneig, organitzada per MHL Sports, aglutina als campions regionals i millors clubs de formació en minibasket en un torneig amb un format idèntic per a la categoria masculina i femenina: Els 24 equips participants es dividixen en huit grups de tres i jugaran tota la fase de grups el divendres 21. El dissabte 22 es jugaran els partits eliminatoris i en el matí del diumenge 23, els partits per a decidir les posicions finals. La final del torneig en categoria femenina es jugarà a les 10.30 hores i la final masculina a les 12.30 hores del diumenge, les dos en la pista central de L’Alqueria del Basket. Els guanyadors de la primera edició, el Joventut de Badalona i el Sant Adrià, tornen en esta segona temporada per a defensar el seu títol.

 

Les nou pistes interiors desbordaran activitat amb partits de forma quasi ininterrompuda des de les 9:00h fins a les 21:30h en totes les pistes, per la qual cosa només unes instal·lacions com les de L’Alqueria del Basket permeten la realització d'este torneig amb este format.

 

Fins a cinc planters de la Liga Endesa (Valencia Basket, Tecnyconta Zaragoza, Divina Pastora Joventut, Movistar Estudiantes i Kirolbet Baskonia) més tres de Liga Dia (Snatt’s Sant Adriá, Mann Filter Zaragoza i Valencia Basket) es citaran en este torneig amb altres pedreres d'enorme tradició com el Celta de Vigo, Torrelodones, CB Zaragoza, Ardoi, Castilla Sport… Una representació de tretze federacions en les quals no falten Andalusia, Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana i Aragó, principals dominadors en esta categoria.

 

El reglament del torneig inclou interessants modificacions per a fer-lo més interessant: Els partits es jugaran en sis períodes de huit minuts cadascun. S'anotaran quatre punts en aquells llançaments convertits per darrere de la línia tradicional de 6’25, sent de tres si es transforma un tir fora de la zona de ‘mini’. A més, si un equip arriba a un avantatge de més de trenta punts la resta del partit, excepte per decisió del col·legiat, es disputarà a rellotge corregut. Els àrbitres no hauran de tocar la pilota abans dels serveis de banda i fons per a agilitar el joc i propiciar un major espectacle.

 

La Copa d'Espanya Aleví-L’Alqueria del Minibasket va ser guardonada en 2018 en la quarta edició dels premis EmprénEsport, programa promogut per la Fundació Trinidad Alfonso i el diari esportiu Marca, amb la col·laboració del Valencia Basket, per ajudar en el foment del bàsquet.

 

El calendari complet del torneig pot descarregar-se en este enllaç


TAGS: