Kokoskov protagonitza l'arrancada del Procoach Basketball en L'Alqueria del Basket

24/07/2019

El millor curs d'entrenadors professionals d'Europa ja ha arribat a L’Alqueria del Basket. El Procoach Basketball ha quedat este matí oficialment inaugurat. L'acte d'obertura s'ha celebrat en la pista central de les millors instal·lacions del continent amb un mestre de cerimònies de luxe com Igor Kokoskov. L'eslové és l'actual primer sistant coach’ dels Sagrament Kings (NBA), ex ‘head coach’ dels Phoenix Suns i d'Eslovènia i primer entrenador cap europeu en la història de l’NBA.

 

Kokoskov ha donat l'arrancada a cinc dies, des de hui i fins al diumenge, en els que 70 alumnes vinguts de tota Espanya i l'estranger, i uns 30 de manera online, tindran l'oportunitat de portar els seus coneixements a un nivell de professionalització sense precedents oferit en un curs de bàsquet. Concretament, al nivell quatre. I L’Alqueria del Basket és l'escenari triat, de la que l'eslové ha quedat enamorat: “Es una fàbrica. Ací és on produïxes a les futures estreles. Per a un entrenador és un son fet realidad."

 

A més, ja havia sentit parlar de les instal·lacions abans d'aterrar en terres valencianes: “En Estats Units la gent parla de la ciutat de València i el València Basket, sobre estes instal·lacions i l'estratègia que esteu duent a terme. Sou una organització molt avançada. Teniu futur, teniu visió i estratègia. En l’NBA hi ha molts diners però a vegades falta estratègia i visió. València i el València Basket haurien d'estar orgullosos del que heu aconseguit. Diria que no molts equips de l’NBA, potser pocs, potser cap les tenen”.

 

Per a l'eslové, tindre instal·lacions com L’Alqueria del Basket a Europa podria ser una bona ferramenta per a acostar-nos al nivell de la NBA, encara que el principal escull és el financer perquè “no sabem el que passarà en cinc, deu o vint anys però fins eixe moment el que podem controlar és la producció, la tecnologia, formar jugadors i entrenadors i millorar. Des d'eixe punt de vista podem competir amb la NBA i esperar a millors dies en l'economia en què podem ser tan bons com ells i tindre uns límits salarials que ara estan en 110 milions de dòlars a l'any. Mentrestant podem controlar la producció i formar els nostres jugadors. Al final quants més jugadors tinguem en termes de qualitat, podrem competir en un mercat en què el millor és l’NBA".

 

L'entrenador espanyol Manuel Peña ha sigut l'encarregat de conduir l'esdeveniment. Les primeres paraules d'este acte d'obertura les ha pronunciades el president del Valencia Basket Vicente Solá, que va ser l'encarregat de donar la benvinguda a tots els tècnics a “este curs que es confirma com la referència de formació d'entrenadors en tota Europa en este 2019. Estem encantats de ser amfitrions d'un esdeveniment que suposa l'accés a un següent nivell en la formació dels entrenadors que volen preparar-se per al salt al professionalisme o simplement millorar els seus coneixements. Un curs que es sustenta en els pilars d'exclusivitat, elit i professionalitat, com demostra l'espectacular programa i la qualitat i quantitat dels ponents. El vostre esforç per vindre ací a continuar formant-vos encaixa perfectament amb els valors del Club al qual represente”.

 

Per part de la Sportcoach Academy, empresa organitzadora d'este curs, s'ha dirigit als alumnes el seu CEO Miguel Martín, que ha agraït al Valencia Basket, L’Alqueria del Basket i la Fundació Trinidad Alfonso “l'oportunitat de fer realitat un projecte que esperem que es convertisca en un llegat en la formació de tècnics i entrenadors, no només per a Europa sinó també per al món. Teníem clar on volíem arribar i que millor companyia que les millors instal·lacions d'Europa dedicades exclusivament al bàsquet. L'entorn, la qualitat del professorat, la de l'equip de professionals i dels que esteu ací formen un còctel perfecte perquè el que ocórrega ací siga recordat”.


TAGS: