Carles Duran: “És un privilegi estar amb tants monstres i poder aportar el meu granet”

24/07/2019

El Procoach Basketball, el millor curs d'entrenadors de bàsquet realitzat a Europa fins a la data, ha donat el tret d'eixida en L’Alqueria del Basket i ja ha completat la seua primera jornada. Igor Kokoskov, el primer entrenador europeu de la història en l’NBA, Jose María Izquierdo, assistent del Fenerbahçe, Porfi Fisac, entrenador del Saragossa, i Carles Duran, tècnic del Joventut han sigut els protagonistes del dia de hui.

 

Kokoskov ha sigut el mestre de cerimònies de l'acte d'obertura i únic ponent del matí. Després del menjar, la vesprada ha estat d'allò més carregada, que ha començat amb un ‘networking’ entre l'eslové, Izquierdo i Duran sobre les diferències entre l’NBA i Europa. A continuació el tècnic assistent de Zeljko Obradovic en Fenerbahçe ha ensenyat les claus defensives d'èxit en Eurolliga. El seu equip ho sap molt bé. L'extaronja Carles Duran ha parlat sobre l'estructura tàctica per a potenciar les virtuts i talents dels jugadors i tant ell com Kokoskov i Fisac han tancat la jornada amb una classe pràctica en pista.

 

El tècnic del Joventut de Badalona, que va estar tres temporades en el València Basket, dos d'ajudant i un d'entrenador, mostrava el seu orgull per estar en un curs de tant nivell: “És un privilegi perquè estar amb tants monstres, jo que sóc xicotet, estic molt content de que m'hagen invitat i poder aportar el meu xicotet granet”.

 

Duran guarda molt bon record del seu pas per la Ciutat del Túria i no amaga la seua alegria pel creixement del València Basket, a què considera un “portaavions” amb la creació de L’Alqueria del Basket: “És veritat que quan jo vaig estar s'estava creant L’Alqueria. És cert que el club ja aspirava a moltes coses. Vaig tindre la sort després de la Copa del Rei vindre a jugar amb el Joventut i poder disfrutar de L’Alqueria. Em pareix espectacular. I més, jo que sóc entrenador de pedrera, gent jove, i crec que la idea del club i de Juan és meravellosa. Continua creixent fent molt bé les coses. Per un costat afortunat de formar part de la família i al mateix temps amb un poc de tristesa per veure-ho des de fora. Però m'alegre molt perquè crec que s'estan fent les coses des de fa molt de temps bé a València i hi ha molta gent que ho fa amb molta il·lusió”.

 

En el dia de hui, l'únic que estarà Duran a València, ha aprofitat per a disfrutar de la resta de ponències. L'entrenador, inclús el professional, segons ell, està en constant formació perquè “si deixara d'aprendre sóc professional però em quedaria poc de temps. A part que em considere un entrenador jove açò no para. Cada any hi ha situacions noves, inventors que trauen noves idees i cal estar en el moment perquè sinó el tren et pot passar. Tenim un esport que és modèlic en eixe aspecte, molt dinàmic. Els que formem part d'este món fem bé en no parar. Per això el nostre esport seguix creixent”.

 

Gràcies a esta nova experiència Duran ha tingut l'oportunitat de conéixer a tota una eminència en el bàsquet com Igor Kokoskov: “M’abellia molt perquè estos dos últims anys Jaka Lakovic, que ha sigut el meu ajudant i havia sigut ajudant seu i em parlava meravelles. Personalment al conéixer-ho li deuré un café a Jaka perquè vaig fer una xicoteta aposta i m'ha paregut, a banda d'un entrenador top, una persona molt propera”.


TAGS: