Luca Banchi: "L'Alqueria convertirà a València en una referència en el bàsquet mundial"

25/07/2019

El Procoach Basketball està portant a molts entrenadors professionals per primera vegada a la ciutat de València. El millor curs d'entrenadors realitzat mai a Europa va arrancar ahir portant a grans noms internacionals que queden meravellats quan posen un peu en L’Alqueria del Basket. Ahir els va ocórrer a alguns com Igor Kokoskov, primer head coach del nostre continent en l’NBA, i hui a altres com Lucca Banchi, actual tècnic del Lokomotiv Kuban d'Eurocup i amb àmplia experiència en Eurolliga.

 

“Crec que és espectacular. És la meua primera vegada ací però tinc bona relació amb Chechu Mulero, som bons amics. Mai he jugat contra València Basket així que mai he estat tampoc en la Fonteta però he vist vídeos sobre L’Alqueria i quan vaig vindre ací este matí em vaig quedar en xoc”, confessava l'entrenador.

 

Per a Banchi, el que havia vist digitalment no fa justícia a la realitat: “És impressionant i em sent molt afortunat per estar ací. Crec que és un gran exemple per al bàsquet, no sols a Europa sinó també en tot el món. La importància d'invertir, no sols en jugadors. El bàsquet també és infraestructura i açò és quelcom que convertirà a València en una permanent realitat en el bàsquet mundial".

 

El tècnic internacional admet que mai ha vist gens igual en la seua dilatada carrera: “He viatjat a EUA moltes vegades, he visitat moltes instal·lacions de l’NBA. No hi ha cap en l’NBA tan bones com estes. Ara mateix València Basket és molt millor que un equip NBA. No són els títols els que fan als equips grans. És el missatge que manes als teus jugadors, els teus aficionats i la comunitat. El que València ha fet amb esta estructura és la millor declaració feta mai”.

 

El Procoach Basketball ha donat l'oportunitat a Banchi de conéixer la Ciutat del Túria i les instal·lacions del València Basket de primera mà però, sobretot, ha pogut transmetre els seus coneixements a altres entrenadors que busquen aconseguir la professionalització: “Ser invitat a un curs com este significa que has fet quelcom en bàsquet prou bo com per a convéncer a una organització tan important perquè et cride per a parlar davant de tants entrenadors sobre la meua experiència i mon bàsquet i compartir les nostres idees”.

 

L'italià, en el dia de hui, és l'únic internacional en el roster de ponents de la segona jornada del curs, junt amb Kokoskov que ha repetit clínic. Ahir ho va fer sobre els conceptes tàctics de l’NBA útils per a la FIBA i hui ha donat les claus per a aprofitar els avantatges en els atacs segons el tipus dels jugadors.

 

Banchi, per la seua banda, ha parlat sobre els espais en la defensa del bloqueig directe: “Crec que el pick and roll és actualment el principal en els sistemes ofensius i defensius en el bàsquet modern. Però crec que la qualitat més important en un entrenador a hores d'ara és adaptar les seues idees per al personal. És qüestió de les habilitats dels teus jugadors i has de ser flexible per a entendre com poden ser més efectius”.


TAGS: