Itoudis: “És la primera vegada que veig un esdeveniment així en unes instal·lacions com estes"

26/07/2019

La tercera jornada del Procoach Basketball ha portat a València a l'actual campió de l'Eurolliga. Dimitris Itoudis, entrenador del CSKA de Moscou, ha vingut a la Ciutat del Túria per a fer la seua aportació com a ponent en el millor curs d'entrenadors professionals de bàsquet mai realitzat en el continent. Una jornada per la qual també ha passat Jaume Ponsarnau, entrenador del primer equip masculí del València Basket.

 

Les primeres paraules del grec abans de donar començament al seu clínic han sigut cap a L’Alqueria, el València Basket i el seu amo Juan Roig: “M'agradaria felicitar l'amo del València Basket, la qual cosa ha creat ací és impressionant. Sóc una persona de bàsquet així que suport este tipus d'esforç tan gran. Estic fascinat. És un gran llegat”. El tècnic coincidix amb Igor Kokoskov, el primer entrenador europeu de la història en la NBA, de que les instal·lacions taronja seran una factoria d'estreles: “Van a ser les pròximes estreles del bàsquet europeu en el món o en la NBA o Espanya. Per això dic que l'amo del València Basket ha donat un gran regal a les famílies i les pròximes generacions. Probablement li hàgeu de fer una estàtua d'ell ací”.

 

Les adulacions d'Itoudis no han anat només dirigides a la instal·lació, sinó també a l'organització: “És un gran esdeveniment. He estat en molts clínics en tot el món però els que han organitzat el Procoach en estes instal·lacions amb 22 entrenadors és la primera vegada que veig quelcom així. Els inscrits tenen una gran oportunitat per a agafar idees i la influència de molts entrenadors, diferents cultures. NBA, Europa, bàsquet femení... És una oportunitat única. He dita a l'organització que no sé el que passarà el pròxim estiu però em compromet a estar novament a València, o on siga, per a este esdeveniment l'any que ve. Necessitem tindre tants entrenadors com podem per a interactuar, insistia l'entrenador."

 

Esta no ha sigut la primera vegada d'Itoudis a València i tampoc serà l'última. Casualment, ha vingut a la Ciutat del Túria dos mesos i mig abans d'haver de tornar a fer-ho en la primera jornada d'Eurolliga. El vigent campió s'enfrontarà al València Basket, campió de l'Eurocup, en el debut de la màxima competició continental.

 

Som els campions de l'Eurolliga. València Basket és el campió de l'Eurocup. Però nosaltres hem canviat molt. Sé que direu que jugareu contra el vigent campió però eixe equip de la temporada passada ha canviat dràsticament. Nosaltres hem de ser conscients que som un equip distint per a tornar a ser un equip. Nous jugadors amb un nou repte per davant. El partit contra el València Basket serà en un pavelló ple. Espere que no m'expulsen com en l'últim partit que juguem ací. Espere que puga disfrutar més dels aficionats i el partit. Serà un partit dur. Serà el debut d'ambdós equips. València juga increïble a casa, han mantingut el bloc de l'equip amb bones incorporacions”, indicava l'entrenador.

 

La veritat és que la pròxima Eurolliga 2019/20 farà un salt de qualitat després dels transvasaments de jugadors de NBA, encara que cal tindre en compte hui en dia a altres mercats. Itoudis admetia que hi haurà “moltes estreles noves, però per exemple Mirotic ve però deu jugadors se'n van a la NBA, com Poirier. No sols en la NBA, també competim amb Xina, que s'ha convertit en un gran mercat. Els jugadors ja pensen a anar a Xina. He tingut l'experiència en el meu club perquè hem estat en conversacions amb alguns jugadors que en algun moment han decidit anar-se'n a Xina. Necessitem pensar seriosament en això, però l'Eurolliga és la competició més prestigiosa després de la NBA. Ho mostren els números quant a espectadors, l'interés, els mitjans...”


TAGS: