Hollins: “Tindre una acadèmia és una gran idea que es necessitava per a entrenadors jóvens”

27/07/2019

El Procoach en L'Alqueria del Basket ha passat el seu equador i ha arribat a la seua penúltima jornada. El cap de setmana ha arribat també carregat de talent en el millor curs per a entrenadors de bàsquet que s'ha celebrat mai en el nostre continent. Esta recta final ha portat fins a València per primera vegada a un campió de l’NBA com a jugador dels Pòrtland Trail Blazers i amb llarga trajectòria com a entrenador en la millor lliga del món: Lionel Hollins. Actualment és asistent en Los Ángeles Lakers.

 

El tècnic valora molt especialment la creació d'una acadèmia específica per a la formació d'entrenadors de bàsquet, perquè pensa que li hauria vingut molt bé en els seus inicis: “Tindre una acadèmia amb esta estructura on t'ensenyen diferents conceptes d'entrenar és una gran idea que es necessitava molt per a entrenadors jóvens que estan començant. Quan em vaig plantejar començar a entrenar era difícil perquè havies d'aprendre a comunicar els teus coneixements i el que feies però no saps com. Ho fas primer com a jugador i se'l transmets a altres jugadors. Vaig necessitar un temps per a adaptar-me. Vaig ser a molts clínics i vaig aprendre molts conceptes nous però no tenia una acadèmia. Açò és molt millor”.

 

Els assistents al curs d'entrenadors no poden rebre classes tots els dies de tot un campió de l’NBA amb tanta trajectòria també com a tècnic. No obstant això, segons Hollins “entrenar és entrenar no importa on ho faces o a quin nivell. He entrenat jóvens, a xiquets de 10 anys, universitaris, profesionals... És el mateix és formar gent jove perquè arriben a ser el que esperen ser. Ensenyar-los com competir, pensar, jugar en equip i mai rendir-se”.

Ell entén que per a molta gent, el gran èxit en la seua carrera seria haver guanyat la NBA amb els Pòrtland Trail Blazers però “per a mi tindre l'oportunitat de jugar en l’NBA per a posteriorment entrenar jugadors i veure com milloren mentres els entrene. El desenrotllament fins convertir-se en estreles i que aconseguisquen els objectius que es van marcar quan van vindre a la lliga. Això és emocionant”.

 

I Hollins, a més, sap el que és entrenar jugadors espanyols en la millor lliga del món. A dos germans, concretament. Pau i Marc Gasol van passar per les seues mans en les seues distintes etapes en Memphis Grizzlies: “Pau i Marc continuen jugant. Marc va guanyar l'anell la passada temporada. Va ser emocionant, em vaig alegrar molt per ell. Això era el que estàvem tractant de construir en Memphis. Una oportunitat per a arribar ací en el curt termini però al final ho va poder aconseguir anant-se a Toronto i guanyant l’NBA. Crec que és genial perquè Pau ja tenia dos amb els Lakers i Marc ara té u, així que poden anar els dos en el futur a campus i ensenyar als més xicotets i dir que ambdós van guanyar l’NBA”.

 

En la primera vegada de l'entrenador en la Ciutat del Túria, també ha tingut unes paraules per a L’Alqueria del Basket: “És la meua primera vegada a València. Són molt bones. Vaig veure les instal·lacions online en vídeos. Algú em va parlar d'elles, les vaig veure online i vaig pensar en com vindre a veure i llavors em va arribar esta oportunitat. Tenim instal·lacions com estes als EUA però no per a només un club. Qualsevol pot anar i utilitzar les instal·lacions i portar al seu equip a entrenar o jugar. Però tindre quelcom així privat, que té una acadèmia en ell, no”.


TAGS: