El Procoach posa el fermall en L’Alqueria del Basket amb molt bones sensacions

28/07/2019

La primera edició del Procoach en L’Alqueria del Basket ha arribat al seu final amb grans sensacions. El millor curs per a entrenadors professionals de bàsquet que s'ha celebrat mai a Europa organitzat per Sportcoach junt amb el València Basket ha posat el fermall a cinc dies amb un cartell de luxe amb entrenadors i tècnics reconeguts en tot el món: Igor Kokoskov, primer entrenador europeu de la història en l’NBA, Lucca Banchi, tècnic amb àmplia experiència europea o Dimitris Itoudis, campió de l'Eurolliga amb el CSKA, són alguns dels noms que han passat estos dies per València. Un gran salt de qualitat a la formació d'entrenadors de bàsquet en el nostre continent.

 

En esta última jornada que ha tingut lloc únicament al matí han passat per la pista central de les instal·lacions taronja l'entrenador d'UCAM Múrcia, amb àmplia experiència en altres equips tant ACB com europeus, Sito Alonso. L'espanyol ha parlat sobre la tàctica per a crear espais cap a cistella. A continuació, el director de desenvolupament de jugadors dels Philadelphia 76rs (NBA) John Townsend, especialitzat en l'entrenament del llançament, ha aportat la seua experiència en la millora del tir i el rang en jugadors professionals. El campió de l’NBA Lionel Hollins, ha sigut l'últim ponent del curs amb el seu clínic sobre sistemes d'èxit en la millor lliga de bàsquet del món.

 

Townsend, que té amistat amb un exjugador taronja, ha assegurat després de la seua xarrada que “mai havia estat a València però a Espanya havia estat quatre vegades abans i tenia moltes ganes de veure estes instal·lacions. Johnny Rogers, que va jugar en el València Basket, em va ajudar a vindre. Agraïsc estar ací amb tants entrenadors. El bàsquet espanyol és dels millors del món i em sent molt honrat per estar ací”. El nord-americà coincidix amb els seus paisans en què “he estat en molts països i estes instal·lacions són úniques, han de ser les úniques així en el món”.

 

Per a molts dels entrenadors assistents al curs, poder sentir parlar a treballadors de l’NBA és com escoltar sobre un món completament distint. Townsend admet que és molt diferent però que l'existència d'una acadèmia específica per a entrenadors de bàsquet que ajuda als tècnics a especialitzar-se, pot contribuir a acostar el món europeu i el nord-americà: “Tinc 25 entrenadors d'habilitats i entrem en molt detall amb les coses que pose en la pissarra en els Sixers i molts entrenadors ací m'han fet arribar que no teniu quelcom així a Espanya però esteu intentant aconseguir-ho. Per ací es comença”.

 

Per les mans de Townsend han passat grans tiradors com per exemple, en els Sixers, JJ Redick i també molts jugadors del nostre país: “Sergio Rodríguez, José Calderón, Marc Gasol, Rudy Fernández... He entrenat molta gent d'Espanya”.

 

Encara que puga paréixer que treballar les habilitats de les grans estreles de l’NBA ja consolidades siga difícil pel seu temperament, el nord-americà assegura que és tot al contrari: “Crec que els jugadors són tan tan bons per una raó i té a veure amb la quantitat de treball que fan i tant que amen este esport. Crec que per a cada superestrela que creu que no ha de fer res tens a altres quinze superestreles que entrenen com a bojos".


TAGS: