L’#EstiuTaronja acaba amb 4 jugadors de Valencia Basket en la Copa del Món

30/08/2019

Quatre jugadors del primer equip masculí de Valencia Basket participaran a partir de demà en la Copa del Món que des del 31 d'agost i fins al 15 de setembre reunirà a la Xina a les 32 millors seleccions del planeta. El més matiner serà el nou fitxatge taronja Quino Colom, que s'estrenarà amb Espanya demà dissabte a les 14.30 hores davant Tunísia. Fins a la jornada del diumenge caldrà esperar per a vore els primers passos en el Mundial de Bojan Dubljevic (Montenegro), Louis Labeyrie (França) i Maurice Ndour (Senegal).

 

Els quatre disputaran una primera fase de grups en la qual disputaran tres partits entre el 31 de setembre i el dijous 5 de setembre. Els jugadors les seleccions dels quals acaben entre les dues primeres del seu grup en la primera fase accediran a una segona ronda prèvia als encreuaments (amb quatre grups de quatre) que es jugarà entre el dia 6 i el 10 de setembre. El mateix procediment se seguirà per a decidir les posicions entre el 17é i el 32é, on competiran fins al 9 de setembre les seleccions que hagen acabat terceres i quartes en la primera fase.

 

En eixe moment acabarà el Mundial per als jugadors que no hagen accedit ni a la segona ronda ni a les eliminatòries. No així per a les seleccions que es classifiquen per als quarts de final, que no deixaran de competir fins a l'últim dia del torneig. L'eliminatòria de quarts de final es dirimirà entre l'11 i el 12 de setembre, les semifinals el divendres 13 i la gran Final de la Copa del Món a les 14.00 hora espanyola en el Wukesong Sport Arena de Pequín.

 

Quino Colom (Espanya)

El nostre equip nacional serà el primer amb representació taronja que entre en joc en esta competició. I ho farà amb el base Quino Colom, que es va guanyar el lloc en la llista definitiva després de ser una de les peces claus a l'hora d'aconseguir la classificació per a la Copa del Món i participar en set trobades de preparació (amb un balanç de 5-2) en les quals va acreditar uns números de 3,2 punts i 1,7 assistències en poc menys de 12 minuts de mitjana.

 

L'equip nacional està enquadrat en el Grup C i jugarà els seus partits en Guangzhou. Espanya obrirà la seua participació enfrontant-se a Tunísia (dissabte 31, 14.30 hora espanyola), seguirà el dilluns 2 de setembre davant Puerto Rico (14:30h) i tancarà la primera fase de grups davant Iran el dimecres 4, també a les 14.30 hores.

 

Bojan Dubljevic (Montenegro)

Estar en el Mundial ja és tot un èxit per a Montenegro, que es va convertir en el país amb menor nombre d'habitants que ha aconseguit ficar-se en esta cita en la història de la competició. Però l'ambició d'este equip no acaba només amb participar. Una part significativa d'este assoliment va descansar sobre els muscles del taronja Bojan Dubljevic, que en la preparació ha jugat cinc partits (dues victòries i tres derrotes) amb una mitjana de 11,6 punts per trobada.

 

Montenegro té uns durs companys de viatge en el Grup F, que es disputarà en Nanjing. Obrirà el seu torneig davant Grècia (diumenge 1, 14:00h), seguirà el dimecres 3 davant Nova Zelanda (10:00h) i tancarà la primera fase de grups el dijous 5 mesurant-se al Brasil a les 10.00 hores.

 

Louis Labeyrie (França)

França és una de les seleccions anomenades a estar entre els millors en esta Copa del Món (5é en l'últim Power Rànquings de la FIBA, just per darrere d'Espanya) i amb ells estarà l'ala-pivot de Valencia Basket Louis Labeyrie, que es va guanyar el lloc en la llista definitiva després de participar en set partits de preparació (5-2) en els quals va fer una mitjana de 4,4 punts i 3,6 rebots en 16 minuts de mitjana sobre la pista.

 

El conjunt gal està enquadrat en el Grup G, amb seu en Shenzhen, i obrirà el seu torneig el diumenge 1 a les 14.30 hores davant Alemanya. Seguirà el dimecres 3 davant Jordània (14:30h) i tancarà la primera fase de grups el dijous 5 mesurant-se a la República Dominicana, també a les 14.30 hores.

 

Maurice Ndour (Senegal)

Senegal sembla la Ventafocs en un duríssim grup H, però els seues dos convincents triomfs finals davant Puerto Rico i Jordània deixen clar que no van a la Xina de turisme. En la seua selecció Maurice Ndour és l'autèntic líder, jugant a vegades fins i tot d'aler i aportant en totes les facetes del joc. Incloent l'ofensiva, acreditant una mitjana de 9,8 punts en els sis partits (3-3) en els quals ha participat en la preparació.

 

El conjunt africà obri el seu pas pel grup de la mort, que es juga en Dongguan, enfrontant-se a les 13:30h del diumenge 1 de setembre a Lituània. El seu dur trajecte li enfrontarà després amb Austràlia (dimecres 3, 9.30 hores) i al Canadà (dijous 5, 9.30 hores).


TAGS: