Guillem Vives: “La pretemporada va bé, és més fàcil mantenint el bloc i l'entrenador”

04/09/2019

El base de Valencia Basket Guillem Vives valorava el treball de l'equip en este inici de la preparació després de l'entrenament d'este matí: “És una pretemporada com totes, és un inici dur físicament per a posar-nos a to. Però ho fa més fàcil tindre el mateix entrenador de l'any passat, un grup de jugadors que ja ens coneixem per a mantindre la filosofia. Els nous tenen un poc més de dificultat per a aprendre i posar-se al ritme tàctic dels altres, però crec que a poc a poc anem anant bé”

 

El director de joc taronja reconeix que les tres incorporacions que ja treballen amb l'equip (Motum, Loyd i Marinkovic) “van molt bé. Encara ens falten els fitxatges que estan en el Mundial, però els que han arribat estan molt integrats. Crec que el grup està molt bé dins del vestidor i en la pista sobretot entenen ràpid i treballen. I això és l'important, que el grup seguisca fort, que en el vestidor es continue respirant bon ambient i amb ells ho hem aconseguit”

 

Valencia Basket ha reunit una tripleta de bases, que amb la possibilitat d'ajudar en eixa posició de Jordan Loyd genera una bateria de “uns” diferents però molt complementaris. Vives considera que el repartiment de minuts “ja dependrà de l'entrenador, el que depén de nosaltres, o de mi és demostrar a l'entrenador que puc jugar ja siga amb un altre base o amb diferents opcions. Crec que tenim una plantilla molt llarga per a tindre moltes opcions diferents dins dels partits. I és veritat que en l'u hem fitxat un grandíssim jugador com Quino Colom que ens ajudarà molt”.

 

L'equip taronja es mesurarà el dissabte en el seu segon amistós de pretemporada al LDLC ASVEL Villeurbanne, el nou equip del base Antoine Diot, que va jugar a Valencia Basket quatre temporades entre 2015 i 2019. En totes eixes campanyes va ser company de Vives. Guillem reconeix que “serà un partit diferent, jo crec que sobretot per a ell. Per a nosaltres i especialment per a mi i per a Sam també. Crec que vam crear un nucli molt bo dels tres, ens va saber greu la forma en la qual va haver d'anar-se’n, no va poder demostrar en la pista pel tema de les lesions. Personalment estic molt agraït pel que ha donat en este Club, crec que s'ha guanyat un afecte i un respecte no només del vestidor sinó també de la gent. Això és com un títol, anar-te’n d'un club i que la gent et continue respectant o volent encara més parla molt bé d'ell. I li desitge la màxima sort perquè estiga sa tot l'any”.

 

Sobre el paper de la selecció nacional en la Copa del Món, Guillem Vives (que es va penjar dues medalles com a internacional absolut en 2015 i 2017) assenyala que “Espanya va a poc a poc, com en totes les competicions. Ací els que són més de fora diuen que Espanya va al seu ritme, poquet a poquet, però és veritat que sempre quan entra el tram decisiu sempre competix, té eixe caràcter i això no ho han perdut. Ara vorem, és un Mundial molt igualat i crec que tindran opcions”.


TAGS: