San Pablo Burgos es porta el XXVI Trofeu Ciutat de Valéncia (81-90)

15/09/2019

La festa no va ser completa a la Fonteta després de la presentació dels 51 equips de L’Alqueria del Basket i els dos equips professionals en la primera presa de contacte amb la nostra afició en la temporada 2019-20. I és que el primer equip masculí de Valencia Basket va perdre en el seu partit de presentació, corresponent a la XXVI edició del Trofeu Ciutat de València, davant un San Pablo Burgos que el va crivellar des del llançament exterior per 81-90. Després d'un primer quart igualat, l'equip taronja es va refer de cinc minuts molt dolents en el segon quart amb un parcial de 13-0 en l'inici de tercer per a tornar a estrényer el partit. No obstant això, l'encert de l'equip burgalés (19 triples) els va mantindre per davant i un cop d'encert final de McFadden va tancar el triomf per al San Pablo Burgos

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Guillem Vives, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Maurice Ndour i Mike Tobey. L'ala-pivot senegalés es va estrenar a la Fonteta ficant des del tir lliure els dos primers punts del partit, la qual cosa unit als encerts de Vives i Tobey va suposar un parcial d'eixida de 6-0 que va tallar Tokoto des de la mitjana distància. Vives va clavar el triple però Fitipaldo li va replicar amb un altre i encara que Tobey va anotar des de la mitjana distància, l'uruguaià del San Pablo Burgos va repetir des del triple. De tres també va convertir Doornekamp, encara que Clark i McFadden van acostar a dos als castellans (14-12 min.7). Tobey venint de tràiler pel carril del mig va tallar la ratxa, i encara que va ser respost per un triple de Barrera, Dubljevic es va fabricar la canastra baix l’anella per a defensar l'avantatge taronja fins que un altre triple de Barrera el va empatar a 18. Van Rossom va ficar el tir de tres després d'una bona circulació i un 2+1 de Va salvar el deixava en 21-21.

Van Rossom va ficar la primera del segon acte, i malgrat dues canastres seguides dels burgalesos, un triple de Motum va retornar l'avantatge al quadre local. Bassas i San Emeterio van intercanviar encerts exteriors i Vives va atacar el cércol per a posar el 31-28. Bassas va tornar a ficar des de lluny, Motum va anotar després de revers i Benite va posar per damunt al San Pablo Burgos amb un altre triple. Dues cistelles seguides de Huskic van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 33-38 a tres minuts per al descans. Un 2+1 de Clark va elevar a huit l'avantatge visitant abans d'un triple de Doornekamp però McFadden i cinc punts seguits de Clark elevaven la renda burgalesa i un triple sobre la botzina del quart de McFadden manava el partit al descans amb un resultat de 36-51.

Un triple de Loyd va replicar a la cistella inicial de Tokoto i Dubljevic es va fabricar el ganxo, la qual cosa unida a una safata en transició després de robatori de Loyd i un triple de Doornekamp darrere l'altre robatori, en este cas de Dubljevic, suposaven un parcial de 10-0 que portava a Peñarroya a parar el partit. Un triple de Van Rossom va allargar encara més la ratxa taronja i va posar el 49-53 abans d'una cistella de Bassas. Loyd va anotar després de rectificat i va assistir a Dubljevic per al mat del nou capità taronja per a acostar a dos al Valencia Basket. Benite va ficar el triple des de la cantonada abans d'haver de retirar amb una bretxa en la cara i Dubljevic li va replicar amb un altre (56-58). Però Barrera va tornar a ficar de tres, Dubljevic va palmejar dins el tir de Loyd i McFadden va ficar el triple després d'una altra bona circulació d'un quadre burgalés que es resistia a cedir el comandament del partit. Sastre es va inventar dos punts amb una penetració i va deixar el marcador en 60-64 amb deu minuts per jugar.

McFadden va anotar el triple però Tobey i Sastre van encadenar dues cistelles abans del mat de Huskic i dos triples seguits de Barrera i McFadden per al 64-75 a set minuts del final. Sastre va anotar des de fora però també ho va fer Vega i Tobey va convertir baix l’anella. Després d'una bona defensa, Vives va ficar el triple i acostava a sis al quadre taronja, que en la segona meitat del partit va vestir el seu segon equipament blau. Vega va anotar un altre llançament de tres i Valencia Basket no va trobar encert en les següents accions per a retallar el seu desavantatge que es va quedar ancorada en nou fins a una cistella de Van Rossom trepitjant la línia de tres a tres minuts del final. Bassas va ficar el triple per a posar el -10. Amb el partit decidit, Aaron Doornekamp va aconseguir recuperar algunes pilotes però l'encert no arribava i el quadre burgalés va pujar la seua nòmina fins als 19 triples anotats (8 en l'últim quart) per a deixar el marcador final en 81-90.