València Basket cau davant el campió en l'estrena en la Turkish Airlines Euroleague (71-96)

04/10/2019

Valencia Basket es va estrenar en la seua cinquena participació en la Turkish Airlines Euroleague amb una derrota davant el vigent campió de la competició, el CSKA Moscow, per un resultat de 71-96. L'equip taronja va arrossegar el seu mal inici i va remar per a acostar-se a tres, però dos triples en els últims segons de la primera meitat van significar massa càstig en arribar al descans. L'encert de l'equip rus en el tercer quart va disparar el seu avantatge i va deixar sense opcions a un Valencia Basket en el qual van destacar Tobey amb 14 punts i Dubljevic i Motum, amb 12 punts cadascun.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Guillem Vives, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Brock Motum i Mike Tobey. Kurbanov i un triple llunyà de Mike James van donar una primera renda a l'equip rus i Hilliard la va ampliar a set punts abans que San Emeterio i Tobey obriren el marcador taronja des del tir lliure. Un 2+1 de James va posar el 2-11 després dels primers tres minuts abans de tres tirs lliures seguits de Tobey i Motum. Hilliard va convertir i un alley-oop baixat per Tobey va ser la primera cistella en joc de l'equip taronja. Però Hines va contestar amb un altre mat en l'altre costat i Vorontsevich va posar el 7-17 al pas pel minut 6. Valencia Basket continuava anotant des del tir lliure de la mà de Dubljevic, que després va convertir el ganxo i després va assistir a Labeyrie, que no va perdonar des de la personal per a baixar el desavantatge a quatre (13-17). Vorontsevich va tallar el parcial taronja amb un triple, Labeyrie va continuar ficant des de la personal i Sastre en transició després d'un robatori va retallar un poc més (-3) abans de la cistella de Vorontsevich i la transició de Clyburn que el deixaven en 17-24 al final del primer quart.

Quatre punts seguits de Dubljevic, amb un tap en les altures de Labeyrie pel mig, van tornar a posar a tres a l'equip taronja abans del triple de Vorontsevich. Ndour va debutar en partit oficial, Marinkovic es va estrenar en l'Eurolliga amb un 2+1 per a posar el 24-27 en arribar al minut 14. Hilliard va espavilar l'ofensiva russa amb cinc punts seguits i encara que Labeyrie i Ndour no aprofitaven tots els seus tirs lliures, el primer triple taronja del partit, obra de Motum, va portar el partit a la meitat del segon quart amb 29-32. Després del temps mort, Mike James va traure al seu equip del mal moment amb quatre punts seguits i malgrat els punts de Dubljevic i San Emeterio, el base de l'equip rus va continuar protegint la renda del CSKA amb accions individuals. Dubljevic li va aguantar el duel anotador però l'avantatge rus va tornar als nou punts abans d'un triple de Sastre. Van Rossom des de la personal ho va baixar a sis però dos triples finals de Hilliard i Baker manaven el partit al descans amb 38-50.

Hilliard va fer un poc més gran la ferida ficant la primera de la segona meitat i un triple de San Emeterio va ser contestat per un altre de Vorontsevich. Abalde i Motum mantenien encesa l'ofensiva taronja però els triples russos van posar el 43-58. L'australià va assumir la responsabilitat ofensiva però el CSKA retornava tots els colps amb cistelles de mèrit per a mantindre la seua renda. I quan l'equip taronja va entrar en una crisi d'encert la va ampliar a 22 de la mà de James i un triple de Hilliard. Un triple de Van Rossom va tallar el parcial en contra i Motum es va colar fins a la cuina per a anotar a taula però Hackett va contestar amb un triple. Motum va continuar anotant però l'equip rus anotava de fora per a no deixar que la seua renda baixara de la vintena i arribar amb 54-76 amb deu minuts per jugar.

L'últim quart va començar amb Bolomboy posant a prova la resistència dels cércols i amb Clyburn anotant des de fora, fent estèrils les cistelles de Sastre i Labeyrie. Un xicotet arreó ofensiu de Mike Tobey va disminuir lleugerament el desavantatge taronja però Voigtmann va allargar l'encert rus des del triple. Maurice Ndour va convertir des de la mitjana distancia i Tobey continuava trobant l’anella però només va servir per a deixar el marcador final en 71-96.