Victòria solvent per a tancar la marató de partits a la Fonteta (95-72)

06/10/2019

Valencia Basket ha sumat el seu segon triomf en la Liga Endesa després d'imposar-se al Coosur Real Betis per 95-72 en un partit en el qual va anar per davant des de l'inici des d'un parcial de 9-0 en el primer quart. L'equip taronja va resistir a l'encert en el triple dels sevillans en el segon, va estirar el seu avantatge fins als vint en el tercer i va eludir els paranys tàctics plantejats pel rival per a certificar la victòria en l'últim. Motum i Dubljevic amb 14 punts i Colom i San Emeterio amb 11 van ser els més destacats en un nou triomf coral.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Bojan Dubljevic. Una pilota interior convertida pel pivot montenegrí va ser la primera del partit i tot i l'encert de Motum, Malmanis i un triple de Whittington van posar a dalt a l'equip verd-i-blanc. Van Rossom va retornar el triple i Conger ho va empatar a set després dels primers tres minuts. Motum va convertir des de fora i després d'un robatori de Loyd, Van Rossom va anotar a anella passada. Dubljevic fabricant-se la cistella en el pal baix i rebotejant en atac va allargar el parcial a un 9-0 i va portar a Curro Segura a parar el partit amb 16-7 al pas per la meitat del primer acte. Enechionyia va tallar el parcial amb un triple i Motum es va anar a la banqueta amb 7 punts després d'anotar els lliures. Vives va trobar l’anella malgrat l'oposició d'Oliver i va posar per primera vegada la desena d'avantatge, però Whittington insistia fins a anotar baix l’anella i posar el 20-12. Sastre va clavar el triple després d'una bona circulació i després de provocar la pèrdua rival, San Emeterio va convertir un altre des de la cantonada per a posar el 26-12 al final del primer quart.

Quino Colom es va estrenar a la Fonteta en l'inici del segon acte i l'equip taronja va trobar espai per línia de fons per a les cistelles de Labeyrie i San Emeterio, encara que el quadre bètic replicava amb els exteriors i un triple de Rivers va posar el 30-19 en arribar al minut 14. Labeyrie es va inventar el ganxo en la botzina de possessió però Slaughter i Rivers van baixar a huit l'avantatge local i van portar a Ponsarnau a parar el partit amb 32-24 a arribar a la meitat del segon quart. Jordan Loyd després de robatori va anotar la safata i encara que Slaughter va ficar el triple, Van Rossom va llançar un alley-oop que va baixar Tobey. Rivers i Dubljevic van intercanviar cistelles, Almazán va ficar el triple i Doornekamp es va deixar un tir lliure de la seua sèrie per a entrar +7 a l'últim minut i mig de la primera meitat. Nacho Martín va ficar el triple, Motum se’l va retornar i després d'una bona defensa, Dubljevic va anotar després de rebot ofensiu per a manar el partit al descans amb 44-35.

La segona meitat va començar amb un triple de Doornekamp i malgrat que Sipahi va anotar després d'emportar-se a Sam al pal, el canadenc va repetir des de l'altra cantonada. El quadre verd-i-blanc no va convertir, Van Rossom si va ficar el triple després d'un bon moviment de pilota que va deixar només al base belga i el Coosur Real Betis va parar el partit amb 53-37 sense que s'hagueren jugat ni dos minuts de segona meitat. Enechionyia va convertir el triple després de l'aturada però Valencia Basket va aconseguir córrer després de la defensa. Dubljevic i Motum van anotar i Doornekamp va ficar el seu tercer triple del quart per al parcial de 7-0 i posar el 60-40 en el minut 24. L'equip verd-i-blanc va pujar la seua línia defensiva i la seua intensitat liderats per l'experiència d'Oliver i va eixir del seu mal moment a costa de carregar-se de personals. L'agressivitat de Enechionyia i Izundu li van donar un parcial favorable a l'equip verd-i-blanc de 0-7 i encara que Motum va convertir baix l’anella, Enechionyia va ficar el triple per al 62-50. Vives es va deixar un en la línia de personal, Borg va ficar el triple per a acostar-los a deu i Colom va ficar en acció individual la seua primera cistella com taronja i després va traure la falta de Borg per a tornar a estirar la renda taronja. Sipahi va anotar sobre la botzina de possessió, Colom va trobar a Tobey per al mat i Conger no va perdonar des de la línia de personal. Colom es va fabricar la cistella final del quart arribant fins a la cuina per a deixar-lo en 70-57.

Colom va continuar marcant la pauta, en este cas des de la mitjana distància, però Whittington i Sipahi anotaven i a l'equip taronja li va costar atacar el canvi defensiu a zona plantejat pels bètics. Whittington des del tir lliure va baixar la renda local a la desena (72-62) amb set minuts per jugar. Colom va trobar a Tobey baix l’anella i després de la defensa, San Emeterio va anotar la safata en extensió, però Slaughter va ficar el triple des de la cantonada per a no deixar que el partit es trencara definitivament. No obstant això, València Basket ja trobava millors solucions ofensives amb la circulació de pilota i la pilota va ser sota el cércol per al mat de Tobey. Sastre va contestar el triple de Malmanis i San Emeterio fabricant-se la canastra i Vives després d'un robatori disparaven la renda taronja. Curro Segura ho va parar tractant que els seus s'agarraren al partit però València Basket va tancar el seu cércol i San Emeterio, Dubljevic i Labeyrie anotaven prou i Sastre i Colom després de bones defenses ho ampliaven perquè la renda cresquera fins al 95-72 final.