Millora sense victòria (78-83)

18/10/2019

València Basket va caure derrotat malgrat realitzar una gran primera part en el qual va dominar al seu rival gràcies a una gran intensitat. En la segona, els subcampions d'Europa li van donar la volta al marcador, portant-se el triomf de la Fonteta. 22 punts per a Bojan Dubljevic, màxim anotador.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar a Sam Van Rossom, Alberto Abalde, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. El base belga va ficar la primera del partit i dues accions individuals de San Emeterio i una pilota interior de Abalde que Ndour va convertir en dos punts van portar a Ataman a parar el partit amb 8-2. Malgrat els cinc punts seguits de Beaubois, l'equip taronja va continuar atacant amb ritme però no va trobar l’anella i un 2+1 de Peters va igualar el partit a deu després dels primers quatre minuts. Dubljevic va convertir el ganxo per a tallar el parcial i Motum va anotar després de rebot ofensiu, però tres cistelles de Simon li van donar la volta al partit (14-16 min.6). Van Rossom va clavar el primer triple taronja i després de la defensa, Abalde va ficar un altre per a donar una xicoteta renda abans del triple de Larkin. Dubljevic va allargar el festival triplista i després d'una bona jugada col·lectiva, Motum va anotar baix l’anella per al 25-19. Dues cistelles de Micic van tornar a retallar però Dubljevic va anotar després de rebot ofensiu per a deixar el marcador en 27-23 al final del primer quart.

Pleiss va anotar la primera del segon acte en el rebot ofensiu en una acció en la qual Tobey, que acabava d'entrar, es va danyar el turmell i va haver d'abandonar el partit. L'equip va reaccionar amb un triple de Colom i una acció individual de Marinkovic per a defensar l'avantatge, que va ampliar a +7 amb una assistència de Colom que Labeyrie va afonar per a baix (34-27 min.14). Simon va tallar el parcial amb un triple i Larkin va anotar després de robatori per a tornar a acostar als turcs a dos. Una bona triangulació que va acabar en mat de Labeyrie i una cistella de Dubljevic després d'un rebot ofensiu d'Aaron mantenien per damunt a l'equip taronja malgrat els punts de Peters. I un 2+1 de Dubljevic va ser replicat per un triple de Beaubois però Colom va anotar el triple sobre la botzina de possessió i Loyd va acabar en transició per a tornar a estirar un poc la renda taronja per a manar el partit al descans amb 46-39.

Micic va obrir la segona meitat amb un triple i Larkin des de la mitjana distància va tornar a posar a dos als turcs. Van Rossom va anotar el triple però Dunston i Peters van anotar baix l’anella per al 49-48. Dubljevic va convertir des de la mitjana distància, Dunston li va respondre i Ndour va baixar un alley-oop manat per Van Rossom. Però el Anadolu Efes trobava el corredor al cércol massa fàcil i una safata de Micic li va donar la volta al marcador amb el 53-54 al pas per la meitat del tercer acte. Després d'una bona defensa, Motum va anotar amb l'euro-step i Peters i Ndour van intercanviar tirs lliures per a anar girant el signe del partit. Dues cistelles seguides dels turcs els van posar tres a dalt i malgrat un palmeig de Abalde, quatre punts seguits de Micic col·locaven el 59-66. Dubljevic va tallar el parcial baix l’anella a passada de Motum i encara que Beaubois va ficar el triple des de la cantonada, Colom va trobar a Motum baix el cércol per a entrar amb 63-69 en els últims deu minuts.

L'equip taronja continuava jugant amb intensitat però no trobava encert en atac i els dos primers minuts van passar sense que el marcador es moguera fins que Dubljevic es va fabricar el ganxo. La defensa taronja continuava tancant el seu cércol però no aconseguia tornar a anotar i Simon va ficar la safata per al 65-71 a cinc i mig del final. Abalde va anotar després de rebot ofensiu, Simon va aconseguir la safata i després de la pèrdua taronja, Dunston des del tir lliure col·locava el 67-74 a tres i mig del final. Dunston des de la personal ho estirava a huit per als turcs, Dubljevic va anotar el ganxo i Simon va defensar la renda turca amb una acció individual. Malgrat la cistella de Dubljevic, Larkin va dormir la pilota i va traure la falta de tirs per a ficar huit a dalt al Anadolu Efes en l'últim minut. Pese a l'últim estirada taronja, el partit s’ho va emportar l'equip turc per un marcador final de 78-83.