Sense opcions davant Unicaja (63-79)

20/10/2019

Valencia Basket va prolongar la seua mala dinàmica de resultats al no poder traure el triomf a la Fonteta davant l'Unicaja (63-79) en un partit en el qual va estar per darrere en el marcador des de la meitat del primer quart. Tots els intents de l'equip taronja es van topar amb un sòlid Unicaja que viu un moment oposat i va aconseguir a Valencia el seu sisé triomf seguit. Aaron Doornekamp, amb 11 punts, va ser el millor anotador de l'equip taronja.

Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Bojan Dubljevic. Un triple de Motum va replicar a l'encert inicial de Gerun i Van Rossom a la cistella de Thompson. Dubljevic es va fabricar en ganxo en el pal baix però Ejim es va penjar per a mantindre la renda taronja en un punt després dels primers tres minuts. Jaime Fernández en una acció individual va posar a l'Unicaja per davant i malgrat la safata d'un valent Van Rossom, dos triples seguits de Thompson suposaven el 9-14 en arribar a la meitat del primer quart. Doornekamp va tallar el parcial des de la mitjana distància i després d'un robatori de Loyd, Ndour el va emular des de l'altre costat. Adams i Doornekamp van intercanviar encerts i Toupane va traure el partit d'una dinàmica d'errors amb una acció individual. Una cistella després de rebot ofensiu de Suárez deixava el marcador en 15-20 al final del primer quart.

Una estratègia de fons culminada per San Emeterio va ser la primera cistella del segon acte, i pese a l'encert de Avramovic, Colom des de la mitjana distància ho baixava a tres. Elegar i Dubljevic van anotar baix l’anella i Quino Colom amb un triple va empatar el partit a 24. Un 2+1 de Avramovic va ser replicat per un triple de Loyd però Waczynski també va ficar de tres en l'altre costat per al 27-30 en arribar a la meitat del segon quart. Avramovic i Rubén Guerrero van elevar a set l'avantatge visitant, portant a Ponsarnau a parar el partit (27-34 min.16). Loyd es va anar a l’anella per a tallar el partit en contra però Waczynski va ficar el triple sobre la botzina de possessió. Dubljevic es va fabricar el ganxo però Adams i Jaime Fernández van allargar el desavantatge fins als onze (31-42) a minut i mig per al descans. Els tirs lliures de Van Rossom i Labeyrie van retallar una mica però un palmeo de Thompson al tir lliure de Rubén Guerrero deixava les coses igual. Encara que Doornekamp no va fallar des de la personal, un 2+1 de Jaime Fernández i un mat de Ndour manaven el partit al descans amb 38-48.

Un 2+1 de Doornekamp va obrir la segona meitat però Thompson i Gerun van tornar a fer créixer a onze la ferida taronja. I pese al tir lliure de Van Rossom, un ganxo de Gerun i un triple d'Adams posaven el 42-57 al pas pel minut 24. Ndour va tallar el parcial amb un mat a passada de Van Rossom i després d'una bona defensa, Aaron va trobar a Loyd només baix l’anella. Una discutida falta de tres tirs sobre Adams va acabar amb un sol encert i Suárez va defensar l'avantatge malagueny amb una cistella baix l’anella per al 46-60 a quatre minuts del final del tercer quart. Ndour i Elegar van intercanviar tirs lliures i després d'uns instants de màxima agressivitat defensiva, Motum va anotar a anella passada i Elegar es va penjar en la continuació. Abalde va desaprofitar els seus llançaments des de la personal i a la cistella de Loyd li va respondre Jaime Fernández amb una safata per a deixar-ho en 53-66 amb deu minuts per jugar.

Ejim va ampliar el desavantatge a 16 abans d'una cistella de Dubljevic però Unicaja treia faltes de tir per a allargar la seua renda fins al 55-73 amb un poc menys de huit minuts per a acabar. Doornkemap va anotar en transició abans d'una tècnica a la banqueta taronja. L'entrada de Marinkovic no va millorar l'encert exterior d'un equip negat en la parcel·la ofensiva en l'últim acte (3-21 en triples a tres minuts del final). Només Dubljevic en el pal baix aconseguia vore el cércol i malgrat que la defensa taronja va millorar i va portar a Casimiro a parar el partit, la falta d'encert no li va donar opcions de remuntada a un Valencia Basket que va acabar perdent el partit per 63-79.