Victòria de molt de nivell en un partit d’infart (66-63)

26/10/2019

Valencia Basket es va sobreposar a les faltes, a anar 9 punts baix, al cansament, a un triple en l'últim segon que no va valdre i a un gran rival, per a traure una victòria de molt mèrit en un partit de molta tensió que es van portar les taronja després d'una pròrroga per al record en una Fonteta bolcada.

 

Milic obria el marcador, però responia ràpidament Anna Gómez. Els primers compassos eren de poques cistelles i imprecisions. En eixe escenari, un triple de Dietrick donava avantatge a les visitants. A Valencia Basket li costava frenar a Milic, però seguia sense permetre que les basques s'anaren. Amb la segona falta de Meiya, el duel interior es va traslladar a un Reisingerová-Lo Sylla, que desprenia intensitat, i que la segona pareixia guanyar als punts. Al final del primer parcial, Gernika estava per damunt (12-16).

 

L'entrada de Marina Lizarazu donava un altre aire a l'atac taronja, encara que continuava la dinàmica en l'inici del segon. Pareixia que el partit es complicava, amb Gernika aconseguint els 8 punts de marge a través d'una Milic imparable i Meiya cometent la tercera falta. Però va arribar la reacció, Reisingerová va anar creixent en el pal, Valencia Basket va elevar el llistó defensiu i Anna Gómez i Abalde aconseguien empatar, provocant el temps mort de Mario López. Una cistella de Queralt tornava a posar dalt a les de casa, i ella mateixa s'encarregava d'ampliar el marge a quatre punts per a aconseguir el descans (34-30).

 

Després del paró Gernika va eixir fort, i Wojta tornava a igualar les forces. Les basques es van entonar en atac, i Ocete i Roundtree van liderar un parcial de 0-9 que forçava el temps mort de Rubén Burgos (34-39). A poc a poc va aconseguir tornar a recuperar intensitat Valencia Basket, que amb un triple de Romero retallava diferències. El duel es traslladava a la línia de personal, amb encert per ambdós parts. Les forces s'igualaven, i el treball de Joy Adams pareixia acostar a les valencianes, fins que Naiara Díez s'estrenava des del perímetre esgotant possessió (44-49).

 

Els nervis començaven a passar factura a ambdós equips, amb Wojta anotant dos seguides, Meiya fent la quinta falta, i Reisingerová posant-se amb quatre. La txeca retallava amb Gernika 9 dalt. Seus eren tots els punts d'un parcial de 6-0 que donava esperança (50-53). La defensa en zona de València començava a intimidar i Pina anotava. Anna Gómez posava per davant a les de casa i la Fonteta vibrava com mai. Eixa pressió va ser massa per a Gernika, que veia com una altra vegada Anna connectava amb Julia en el pal per a 3 punts de diferència i temps mort de Mario López a falta de 2:32. El parcial era de 12-0. Amb la màxima tensió, Milic encertava amb un 2+1 que tornava la igualtat. Amb 26 segons per jugar-se, quedaven 14 per a Gernika, amb empat en el marcador. No encertava Roundtree, i sí Anna Gómez, però fora de temps segons els àrbitres. Hi havia pròrroga.

 

L'overtime començava amb encert de Pina i tap de Julia. La txeca feia la quinta falta i Valencia Basket es quedava sense pívots. Igualava Wojta. Responia Adams. La tensió era màxima i un triple d'Ocete posava dalt a les de López i Anna tornava a igualar. Milic donava vida a Valencia Basket fallant des del tir lliure i ho aprofitaven primer Queralt i després Joy amb un triplàs que a falta de 1:12 posava el 66-61 en el marcador. Anotava Ocete en la següent, però ningú més ho faria i la victòria es quedava a casa.

 

Esforç espectacular d'un equip que mai es va donar per vençut en l'adversitat, i es va sobreposar a un partit ple de complexitats per a fer un pas avant i véncer un rival directe en un partit d'infart. Valencia Basket continua creixent.


TAGS: