Enorme esforç sense recompensa en la pista del Barça (83-77)

30/10/2019

Valencia Basket no es va poder estrenar en l'Eurolliga en un partit en el qual va competir pel triomf fins al final en la pista del Barça (83-77). En un partit que va estar empatat durant moltíssimes fases, un triple de Loyd (17 punts) posava un a baix a l'equip taronja en arribar a l'últim minut. L'equip taronja no va aprofitar la seua opció de posar-se per damunt en els últims segons i Davies i Higgins van tancar el cinqué triomf per a un Barça que es queda líder invicte en solitari. Dubljevic (12 punts, 10 rebots i 24 de valoració) va ser el millor en un encontre en el que a més van destacar Ndour i San Emeterio (11 punts cadascun).

L'entrenador Jaume Ponsarnau va començar el partit amb el quintet format per Guillem Vives, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Maurice Ndour. Després d'un intercanvi inicial d'errors, l'interior senegalés de Valencia Basket va ficar la primera cistella del partit i malgrat la resposta de Mirotic, un triple de Loyd mantenia per damunt al quadre taronja després dels primers tres minuts. Un palmeig de Dubljevic i un triple de Claver empataven el partit a 7 abans que Higgins posara per primera vegada per davant al quadre blaugrana. Un triple de San Emeterio col·locava el 9-10 en arribar a la meitat del primer quart i un altre de Loyd va posar quatre a dalt al combinat taronja. Hanga exercint d'un feia mal atacant l’anella i Mirotic empatava el partit a 13 al pas pel minut 7. Mirotic i Motum van mantindre el partit igualat fins a dos triples seguits d’Abrines, encara que quatre tirs lliures de Colom i Doornekamp deixaven el marcador en 21-19 en acabar el primer quart.

Bolmaro i Abrines van tornar a estirar a sis la renda local abans que Colom primer trobara a Motum baix l’anella i després anotara des de la línia de personal. Ndour des de la mitjana distància ho va empatar a 25, el quadre català va convertir dos tirs lliures i Ndour va atacar a Tomic en carrera per a traure-li la personal i mantindre el partit equilibrat. Motum després de rebot ofensiu tornava a posar per damunt a l'equip taronja (27-29) en arribar a la meitat del segon acte, Kuric ho empatava i Davies li va donar de nou la volta. Marinkovic des del tir lliure ho va tornar a empatar (en este cas a 31) i Loyd va ficar el seu tercer triple per a tornar a posar per damunt al quadre taronja. L'escorta nord-americà de Valencia Basket va traure la personalitat per a assumir el protagonisme ofensiu i des del tir lliure va posar el 31-35. Davies i Dubljevic (ja sense màscara en el segon quart) van intercanviar cistelles. I el propi van fer Kuric i Colom per a mantindre la renda taronja en quatre punts. Higgins i Dubljevic van continuar encertant, Mirotic va clavar un triple llunyà i després de la fallada taronja, Higgins en transició va tornar a posar a dalt a l'equip blaugrana. L'ofensiva taronja no va entrar, es va xiular antiesportiva de Loyd sobre Hanga i al descans es va arribar amb 44-41.

Mirotic des del tir lliure va ampliar el parcial blaugrana per a obrir la segona meitat i un triple de San Emeterio el va tallar d'arrel. Loyd en una acció individual va replicar a la cistella de Davies, Higgins només va aprofitar un dels seus tirs lliures i un nou triple de San Emeterio empatava el partit a 49. Ndour atacant pel carril del centre va posar a dalt a l'equip taronja, Higgins va ficar un triple i Ndour després de rebot ofensiu aconseguia una cistella amb addicional per a arribar amb 52-54 a la meitat del tercer acte. Mirotic ho va empatar després de rebot ofensiu i Higgins des del tir lliure va posar de nou per damunt al quadre català. Dubljevic ho va tornar a empatar des de la línia de personal. Hanga va atacar l’anella de costa a costa per a ficar la safata i Dubljevic ho empatava una altra vegada. Mirotic i Motum van anotar baix l’anella. També Higgins i Dubljevic per a mantindre el partit empatat. I un triple llunyà de Colom deixava el partit en 62-65 amb deu minuts per jugar.

Higgins va estrenar l'últim acte anotant des del tir lliure i després de la fallada, un ganxo de Tomic va tornar a posar per damunt a l'equip local. Marinkovic va clavar el triple després del rebot ofensiu de Doornekamp i Hanga ho va empatar a 68 anotant en la pintura. Un triple sobre la botzina de Hanga i un altre de Kuric van estirar la renda blaugrana a sis punts abans que Labeyrie afonara una transició llançada per Loyd. Mirotic en una acció individual va posar el 76-70 a quatre minuts del final, just abans que s'assenyalara la primera falta del quart per a l'equip blaugrana. San Emeterio va anotar en transició després d'una bona defensa, Kuric va perdre la pilota però Dubljevic també ho va fer i Davies no va anotar el ganxo. Quan la bola més cremava, Loyd va ficar el seu quart triple del partit per a acostar a un a l'equip taronja, Labeyrie va taponar el tir de Kuric però Dubljevic va fallar el ganxo que haguera posat per damunt a l'equip taronja en entrar en l'últim minut. En l'altre costat, Davies va traure falta i no va perdonar per al 78-75 amb 48 segons per jugar. En l'atac taronja, es va xiular falta en atac de Jordan Loyd i Higgins va ficar un triple que suposava la sentència quasi definitiva al partit. En el rebot llarg del triple fallat, Kuric va anotar en transició i Loyd va ficar la cistella ràpida per a deixar el marcador final en 83-77.