València Basket aconsegueix a la Fonteta la 1a victòria de la Turkish Airlines Euroleague (81-72)

01/11/2019

Ja la tenim, la primera victòria en l'actual Turkish Airlines Euroleague arriba a la Fonteta en un duro partit davant LDLC Asvel en el qual els dues bases, Quino Colom i Guillem Vives, van liderar a l'equip davant l'empenyiment del Asvel de Diot.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. L'escorta nord-americà del Valencia Basket va ficar la primera cistella del partit i després d'un parell de bones defenses, Diot va ficar el triple per a estrenar el caseller de l'equip francés. Doornekamp li va contestar amb un altre i darrere l'altre parell de defenses, Loyd va ficar el segon triple per al 8-3. Kahudi i Livio van anotar a anella passada per a apretar un poc el marcador i el segon triple de Diot va posar per damunt als francesos (8-10 min.6). Ndour va tallar el parcial en 0-7 amb un mat i Doornekamp des de la mitjana distància va tornar a posar per damunt al Valencia Basket. Jekiri ho va empatar a dotze, Motum es va deixar un tir lliure, Lighty va anotar després de rectificat i Marinkovic ho tornava a empatar des de la línia de personal. Lomazs i Colom van intercanviar cistelles i Noua va deixar el marcador en 16-18 al final del primer quart.

Bako va obrir el segon acte amb dos tirs lliures, Ndour es va fabricar el 2+1 i Motum des del tir lliure el va empatar des del tir lliure en un inici del segon quart en el qual es van xiular huit faltes en dos minuts. Jekiri es va fabricar la cistella baix l’anella, Dubljevic va clavar el triple per a posar per damunt al Valencia Basket. El LDLC ASVEL va provar amb quatre xicotets però Motum va anotar en transició el 25-22 a sis minuts del descans. Diot va ficar des de des del tir lliure i Vives des de la mitjana distància. Jean-Charles va convertir el ganxo i San Emeterio va invertir els papers per a assistir a Vives baix l’anella. Jackson i Jean-Charles li van donar la volta al marcador (29-30) a tres minuts del descans. Després del temps mort, San Emeterio va clavar el triple i Livio ho va empatar anotant a anella passada. Però San Eme estava encés i va repetir amb el triple encara que Jean-Charles també va trobar el camí al cércol. Diot va posar per damunt als francesos per a arribar amb 35-36 al descans.

Un triple de Lomazs va obrir la segona meitat, però Loyd li va replicar ràpid amb un altre. Diot per elevació i Ndour des del tir lliure mantenien el partit amb un a baix per a Valencia Basket. El quadre francés es va ficar en bonus i després d'un parell de bones defenses, un mat de Ndour va posar de nou per damunt a l'equip taronja. La intensitat taronja va tancar l’anella en les següents accions i Vives va atacar per a convertir la safata i arribar amb 44-41 a la meitat del tercer acte. Jean-Charles va anotar des del tir lliure i Vives va trobar a Motum baix l’anella. Jackson va anotar en caure-li a les mans una pilota solta però l'australià no va perdonar des del tir lliure per a defensar la renda taronja. Dubljevic va anotar baix l’anella i Livio es va fabricar la safata per al 50-47 al pas pel minut 27. Colom va anotar des del tir lliure i Jackson va ficar el triple sobre la botzina per a apretar-ho un poc més. San Emeterio només va anotar un des de la personal i Labeyrie va fer el mateix pel que la cistella en la pilota solta de Diot ho tornava a apretar. Colom va trobar a Dubljevic per a deixar-ho amb 56-52 amb un quart per jugar.

Una bona triangulació va acabar amb la cistella baix l’anella de San Emeterio però Jackson va tornar a retallar amb un triple. Però Colom després de rebot ofensiu li va respondre amb un altre i després de la defensa, va assistir per l'esquena a Dubljevic perquè Mitrovic parara el partit amb 63-55 a huit minuts del final. Jean-Charles va tallar el parcial taronja però Marinkovic va clavar el triple per a estirar la renda taronja per primera vegada a +9. Kahudi va ficar el triple però Dubljevic es va penjar per a alçar a la Fonteta dels seus fonaments i Colom va assistir a Labeyrie per al mat que posava el 70-60 a cinc minuts del final. Jean-Charles va aconseguir anotar però la tècnica a la banqueta francesa va portar un tir lliure de Colom, que es va retirar amb la Fonteta en peus per a deixar pas a Vives. Labeyrie des del tir lliure va posar de nou deu a dalt i Diot va ficar el triple per a un LDLC ASVEL Villeurbanne que no es volia soltar del partit. Els dos equips van fallar els seus següents atacs fins que després d'un rebot ofensiu, Colom va traure falta i va anotar un dels seus tirs lliures ficats ja en els últims dos minuts. Noua va anotar per a posar el 73-67 a minut i mig del final però les defenses van tancar els seus cércols en les següents accions i un ganxo de Dubljevic estirava a huit la rentat taronja ja ficats en l'últim minut. Lomazs va ficar el triple per al 75-70 a 40 segons del final, va haver-hi falta sobre Marinkovic que no va perdonar des del tir lliure, Livio va afonar per a baix l'estratègia de fons i va haver-hi falta ràpida sobre Vives que no va fallar i va deixar el marcador final en 81-72.