Valencia Basket certifica la seua classificació europea (93-49)

07/11/2019

Valencia Basket va aconseguir un nou triomf europeu que porta amb ell un premi especial, com és certificar matemàticament la seua presència en la següent ronda de l'Eurocup Women. Les xiques de Rubén Burgos van dominar novament a Cegléd com ja van fer a Hongria, i lluitaran a Grècia la pròxima jornada pel primer lloc del grup davant d'Olympiacos.

Queralt Casas va obrir el marcador amb un precís tir des de 5 metres, però Cegléd es va encarregar de demostrar que tenia molt en joc. Els primers instants van ser d'igualtat, amb Meiya liderant l'atac taronja i Higgins i Brezinova responent. L'equilibri no es desfaria fins que Pina treia l'artilleria. La valenciana, amb 4 triples quasi consecutius liderava un parcial de 14-0 que donava avantatge després del primer quart, i s'anava ovacionada a la banqueta (24-13).

En el segon, Rubén Burgos rotava, i no abaixaven el nivell les Reisingerová, Lizarazu o Raman entre altres, destacant la connexió Romero - Garí per a mantindre i inclús incrementar un poc la diferència taronja. La d'Oliva, amb 7 punts en el quart, va ser un malson per a les hongareses. Queralt Casas també es va unir a la festa i l'atac taronja es va entonar fins al punt d'aconseguir una diferència de 20 punts al descans (51-31).

Res va canviar en el tercer parcial, amb un 9-0 d'eixida per a les taronja. Ho seguia intentant Brezinova, però l'ajuda de Higgins no era prou, i Valencia Basket controlava el partit sense excessius problemes. De fet, un triple de Julia tancava el quart sobre la botzina i pareixia tancar el partit (69-42).

I així era. La mateixa Julia continuava castigant en el pal i les taronja no abaixaven el llistó en atac. Ni el triple de Swanier frenava a les de casa, que tenien la mà calenta, i van tancar el partit incrementant el marge. Victòria contundent, per a seguir invictes en Eurocup i arribar de la millor manera possible a l’enfrontament vital de Grècia. Abans, Lliga Femenina Endesa.