San Emeterio: “S'ix de situacions així amb sacrifici i amb un equip unit, i este ho està”

12/11/2019

Fernando San Emeterio afronta al costat de la resta de companys quatre partits a casa de forma consecutiva en només 7 dies començant pel partit del divendres davant el Bayern Munic (divendres 15, 21 hores, Fonteta, DAZN), “hem de pensar en el primer, que és el Bayern Munic, no podem pensar més enllà. Hem d'estar units per a intentar traure aquesta situació. El que podem fer ara és controlar les coses que depenen de nosaltres mateixos, l'esforç, el sacrifici, l'estar junts en els moments difícils per a poder traure aqueix partit avant i que hi haja una mica més de tranquil·litat en nosaltres mateixos i en l'ambient”.

 

Sobre la manera de fer-ho, “hem de fer una mica el que fem, jo crec que l'equip va donant a poc a poc signes de millora, malgrat les derrotes crec que estem jugant millor, ja no ens descomponem tant. Ens hem agarrat a partits que en un altre moment se'ns hagueren anat com Panathinaikos o Murcia. I ara hem de tindre ganes de jugar a la Fonteta, de jugar amb la nostra gent, que és alguna cosa que necessitem enguany, i ara tenim 4 partits seguits en els quals hem de ser forts”.

 

En la seua dilatada experiència, Fernando San Emeterio ha transcorregut per situacions similars, “crec que hem d'aïllar-nos completament de tot, quan he eixit de situacions així ha sigut quan l'equip s'ha unit i s'ha centrat en fer les coses que pot controlar. S'ha unit en l'esforç, en el sacrifici, a ajudar un company, a controlar la teua solidaritat en coses del joc, i si cadascun ho fem, això contagia, a l'entorn, al públic, i et llevarà d'aqueixa ansietat que genera el no encert, això no es pot controlar i succeeix o no succeeix, però el que sí que és criticable és el no esforç i el no sacrifici, i és el que hem de controlar. L'encert després vindrà”.

 

Sobre com veu al vestuari, “estic relativament tranquil, no estic tranquil pels resultats, però sí que estic tranquil perquè un equip que no està unit i no vol alçar la situació no està com el dia després del Herbalife Gran Canària, no competeix com ho vam fer en la pista de Panathinaikos, i no s'agarra al partit com es va agarrar a Múrcia ni estava com estava aqueix autobús a la tornada de Múrcia. Som professionals, tots volem, tots som exigents amb nosaltres mateixos i estem llestos per als reptes que venen per davant, per això tinc part d'estar tranquil”.

 

Sobre el pròxim rival, el Bayern Munic, “és un equip molt dur, que sap al que juga, que té jugadors sense potser tant nom, però molt important, i com tota la Turkish Airlines Euroleague, serà complicat, ho hem de fer-ho bé 40 minuts per a intentar guanyar un partit que crec que esportivament ens serviria per damunt de la classificació, sinó per a creure en nosaltres i donar-nos confiança de cara al següent partit”.

TAGS: