La Fonteta suma la segona en 3 dies i se cita per a dimarts que ve (92-74)

17/11/2019

Valencia Basket torna a la senda de la victòria en la Liga Endesa després d'imposar-se al Casademont Zaragoza per 92-74 en un encontre en el que va anar per davant de principi a fi davant un rival que arribava a la Fonteta com el segon classificat del campionat. Les prestacions de l'equip taronja li van permetre manar fins per 30 punts en el tercer quart, encara que l'orgull visitant i la seua pujada d'intensitat final li van portar a retallar el seu desavantatge en l'últim acte. En una bona actuació de tot el col·lectiu, Alberto Abalde va ser el millor amb 19 punts, acompanyat per 15 de Vives i 14 de Ndour.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. L'escorta serbi del Valencia Basket va anotar la primera del partit i després de l'intercanvi de cistelles montenegrines entre Radovic i Dubljevic, un triple de Ndour va estirar un poc la renda local (7-2 min.3). Un triple de Dubi va replicar a la cistella de Justiz i després d'un robatori del propi montenegrí, Marinkovic va acabar en safata per al 12-4. Benzing va ficar el triple però Dubi va trobar a Ndour baix l’anella i després d'un parell de bones defenses, un triple de Vives va portar a Fisac a parar el partit amb 17-7. Després de l'aturada, Benzing demostrava que era l'únic jugador aragonés que va començar fi en atac, però Vives també va convertir des de la mitjana distància i Ndour va traure dos tirs lliures d'una bona pilota bombejada en transició. Un palmeig del propi ala-pivot senegalés va posar el +14 (23-9) abans de retirar-se entre l'aplaudiment de la Fonteta. Krejci després de rebot ofensiu i dos tirs lliures de Abalde van ser l'única anotació dels últims compassos del primer acte al final del qual es va arribar amb 25-11.

Tobey va obrir el segon acte amb un triple i després d'un rebot ofensiu de Abalde, Loyd va convertir des de la mitjana distància. Barreiro i Brussino van activar un poc l'ofensiva aragonesa, però un triple de Motum i un mat de Tobey mantenien en vint l'avantatge local (35-15 min.14). Colom va respondre al triple de Alocén i després d'un robatori, el passe picat de Loyd va acabar en mat de Abalde, que va seguir augmentat el seu compte amb un triple per a posar 25 a dalt a l'equip taronja al pas per la meitat del segon quart. Benzing continuava sent l'únic jugador rival que trobava l’anella amb un poc d'encert fins que el jove García va anotar un triple que posava el 45-23 a tres minuts del descans. El quadre aragonés va aprofitar un poc d'inspiració per a baixar el seu desavantatge de la vintena amb un parcial de 0-7 que van tallar Ndour des del tir lliure i un triple de Sastre. Dos tirs lliures de Abalde i una acció individual de Vives van manar el partit al descans amb 53-29.

Un palmeig de Ndour va obrir la segona meitat i després del robatori, Marinkovic va clavar el triple encara que Benzing li va contestar amb un altre i Barreiro va encadenar un segon triple seguit per a retornar el marcador a les diferències amb les quals s'havia arribat al descans. Dos triples seguits de Guillem Vives i un altre de Marinkovic posaven el 67-37 al pas pel minut 25 abans d'una antiesportiva de Doornekamp que era la quarta del canadenc i que va suposar quatre punts de Barreiro. Vázquez i Brussino van allargar el parcial favorable als aragonesos que va tallar Abalde amb un 2+1. El quadre aragonés es va posar en zona després del temps mort però Colom va trobar el corredor fins a l’anella mentre el Casademont Zaragoza anotava des del tir lliure i aprofitant els errors del Valencia Basket per a acostar-se a 21 punts abans del triple de Abalde i el mat en transició de Jordan Loyd per a posar el marcador en 77-51 amb deu minuts per jugar.

Hlinason i Colom van intercanviar cistelles i l'entrada de Ennis en el partit va millorar el rendiment ofensiu de l'equip aragonés, que també va pujar la intensitat darrere per a tornar a situar-se al voltant de la vintena de desavantatge abans d'un nou triple de Abalde. Amb un nou compromís d'Eurolliga el dimarts, Valencia Basket va ampliar la rotació i va ficar en la pista a Sastre i a Labeyrie, que va rebre una tècnica per protestar abans d'un temps mort de Ponsarnau (82-60 min.34). La falta d'encert de l'equip taronja davant la major intensitat dels zaragones va permetre als visitants acostar-se a 16 punts amb quatre minuts encara per jugar. Mike Tobey va ser l'únic que va trobar la cistella amb pilotes que li arribaven a la pintura però un triple de Ennis va posar el 86-71. Però el Valencia Basket va tornar a apretar en defensa en les últimes accions per a defensar el seu avantatge i va acabar emportant-se el triomf per 92-74.