Un triple sobre la botzina decidix a Belgrad (70-67)

28/11/2019

València Basket no va poder aconseguir la victòria davant Estrella Roja en un partit que es va mantindre molt igualat fins als últims segons, quan un triple de Lorenzo Brown va decidir sobre la botzina. Bojan Dubljevic va ser el millor dels taronja amb 22 punts i 7 rebots per a 28 de valoració.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Lazic i Simanic van ficar les primeres d'un equip serbi que va eixir en tromba fins que Marinkovic va anotar la primera del quadre taronja. Lazic i Lorenzo Brown van aprofitar els buits per a atacar l’anella i posar el 8-2 mentre Marinkovic era l'únic que trobava punts al Valencia Basket per a replicar al triple de Lazic. Després d'una llarga aturada de quasi tres quarts d'hora en el partit per una fallada elèctrica en el marcador i els rellotges, el partit es va reprendre amb 11-4 i 5:32 del primer acte amb una bona defensa i dos tirs lliures anotats per Dubljevic. Marinkovic va forçar una pèrdua i va anotar en l'acció posterior per a posar el 11-8 abans d'una cistella de Lazic. Dubljevic va clavar el triple, Faye va anotar després de rebot ofensiu i Marinkovic va anotar un altre triple per a retallar encara més el desavantatge taronja. Després d'un robatori, un tir lliure de Ndour va empatar el partit a 15 abans d'una cistella de Jenkins a la qual va replicar Loyd, que va ficar en acció individual per a deixar el marcador en 17-19 al final del primer quart.

Ojo ho va empatar des del tir lliure però Ndour va anotar a taula després de l'estratègia de fons i Tobey des de la mitjana distància (19-23 min.12). Ojo es feia gran davall del cércol per a esmaxar però Tobey li replicava amb la seua rapidesa d'execució en el tir. El gegant nigerià de l'Estrela Roja continuava anotant tots els punts dels seus amb un 2+1 i Jenkins va posar als seus de nou a dalt. El marcador es va quedar parat en empat a 27 mentre els dos equips es carregaven de faltes i els tirs no entraven fins que Ndour ho va traure d'ací des del tir lliure. Baron va clavar el triple per a posar el 30-29 però després d'un robatori, Dubljevic es va penjar de l’anella i Abalde va clavar el triple per a estirar un poc la renda taronja. Dobric va respondre al triple però després del temps mort, Loyd va anotar a taula i Dubljevic va ficar un altre triple per al +6 taronja. Faye es va penjar, Abalde va rebotejar en atac per a traure la falta de tirs i no va perdonar, com tampoc ho va fer Baron per a manar el partit al descans amb 37-41.

Simanic i Gist ho van tornar a empatar només eixir del descans però Ndour es va fabricar una canastra a la qual va replicar Lazic. Cinc punts seguits de Brown van posar una altra vegada per damunt als serbis (48-43 min.24). Ponsarnau va moure la banqueta i amb dos tirs lliures de Vives i una cistella de Abalde va tornar a estrényer el marcador. Lazic va ficar el triple des de la cantonada i Brown i Gist van estirar la renda local i un 2+1 de Jenkins que va suposar la quarta de Loyd va posar per primera vegada la renda sèrbia per damunt de la desena (58-47). Labeyrie va tallar el parcial en contra des del tir lliure però Jenkins també va anotar des de la personal. Marinkovic va convertir des de la personal i encara que Valencia Basket va millorar arrere, no aconseguia anotar per a acostar-se més i es va arribar amb 60-51 amb un quart per jugar.

Doornekamp va anotar després d'un rebot ofensiu de Dubljevic i Abalde va culminar en transició per a baixar a cinc. Després d'un robatori de Abalde, es va xiular antiesportiva de Baron sobre ell i el gallec no va perdonar des de la línia. Labeyrie va traure falta de tirs sobre la botzina de possessió i no va fallar per a posar a un a l'equip taronja. Un triple de Baron va tallar el parcial en 0-10 però Dubljevic li va contestar amb un altre. I després del robatori de Vives, es va atacar amb paciència i el capità taronja va ficar un altre triple per a obligar a Sakota a parar el partit amb 63-65 i sis minuts i mig per jugar. Abalde només va aprofitar un dels seus tirs lliures per a mantindre per damunt a l'equip taronja i Dubljevic després de rebot ofensiu convertia els dos per a posar quatre a dalt al València Basket (64-68). Brown va ficar el triple però Dubljevic continuava carregant de personals als pivots rivals i sense perdonar des de la línia per a entrar tres a dalt en els últims cinc minuts. Després de dues bones defenses, Brown va trobar el camí al cércol per a posar el 69-70 ficats ja en els últims tres minuts.