Treballada victòria davant el Monbus Obradoiro (86-76)

30/11/2019

Valencia Basket va haver de treballar-se un nou triomf a la Fonteta (el cinqué consecutiu com a local), en este cas davant el Monbus Obradoiro i per un marcador de 86-76, en un partit que va anar dominant des del principi però davant un rival que va arribar a empatar a cinc minuts del final gràcies al seu encert exterior i als punts d'un espectacular Kravic. Guillem Vives va saber portar el final apretat en un partit en el qual Jordan Loyd va ser el millor en atac (16 punts) i va ser decisiu al final i altres tres jugadors van valorar 18 (Dubljevic, Abalde i Ndour).

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Mike Tobey. El canadenc va ficar la primera del partit després de rebot ofensiu però dues segones opcions de Kravic van posar per damunt a l'equip gallec abans d'un 2+1 de Loyd. Czerapowicz, Daum i un palmeig de Kravic van posar el 5-11 però Loyd va tallar el parcial en contra amb un triple. Labeyrie va trobar a Tobey baix l’anella, Kravic va tornar a rebotejar en atac per a anotar i Colom va anotar dos des del tir lliure abans de donar entrada a Vives. Ndour des de la personal va posar de nou per damunt a l'equip taronja abans del triple de Brodziansky que suposava el 14-16. Loyd li va respondre amb un altre però Calloway també va encertar des de darrere de l'arc. Ndour va destruir l’anella amb un mat després d'una bona circulació que ho empatava però va haver-hi una falta de tres tirs sobre Brodziansky (que no va perdonar) i un coast to coast de Vives per a anotar sobre la botzina del quart i deixar-lo en 21-22 al final del primer quart.

Abalde va tornar a posar per damunt al quadre local amb una cistella a anella passada, i encara que Calloway seguia encertat en el triple, un altre de Marinkovic posava el 26-25. Dubljevic en el pal baix va igualar el 2+1 de Muñoz i Motum en transició donava una altra vegada avantatge al quadre taronja. Fletcher i Abalde van intercanviar punts i un triple de Pozas va tornar a posar per damunt a l'equip gallec. Abalde va atacar el cércol per a contrarestar el moment d'encert de Pozas i un triple de Dubljevic ho tornava a empatar. I Abalde va trobar baix l’anella a Labeyrie per a manar el partit al descans amb 39-37.

Loyd després de rebot ofensiu va ficar la primera de la segona meitat i Doornekamp a taula va ampliar un poc la renda taronja. Dubljevic va trobar a Ndour baix l’anella perquè Moncho Fernández parara el partit amb 45-37. Un 2+1 de Calloway va tallar el parcial en 11-0 però l'ofensiva taronja va continuar fluint i Dubljevic va trobar a Loyd per al mat i el propi montenegrí va clavar el triple per a retornar la safata de Kravic. Encara que el pivot del Monbus Obradoiro va eixir de la seua letargia ofensiva, Tobey va baixar un alley-oop per al 52-44. Loyd des de la personal i un mat de Ndour van donar resposta al triple de Calloway i Marinkovic amb un altre al triple de Fletcher. I encara que el Monbus Obradoiro es negava a soltar-se amb el seu encert exterior amb un nou triple de Calloway, Abalde va ficar una cistella trepitjant la línia després de rebot ofensiu per a defensar l'avantatge local i deixar el marcador en 60-53 amb deu minuts per jugar.

Tobey va començar l'últim acte amb un mat rere rebot ofensiu però Kravic i un palmeo de Font ho van apretar de nou posant el 62-57. Tobey continuava convertint les seues segones opcions però Kravic amb un 2+1 acostava a quatre als gallecs. Però València Basket trobava punts després de rebot ofensiu, en este cas de Abalde, i un tir lliure de Labeyrie per a respondre als punts de Font, que amb un triple posava el 67-65 a sis minuts del final. I Kravic amb una acció individual ho empatava després de la pèrdua taronja. Marinkovic des del tir lliure i Ndour des de la mitjana distància mantenien per damunt a l'equip taronja i els tirs lliures de Dubljevic compensaven la cistella de Czerapowicz. Després d'una bona defensa, Maurice Ndour es va anar obrint un corredor fins al cércol per a esmaxar i posar sis a dalt a l'equip taronja. Fletcher va traure la falta ràpida de tres tirs i Jordan Loyd va esmenar la seua pèrdua en la jugada anterior provocant una falta en atac de Pozas i anotant un 2+0 amb rebot ofensiu de Ndour i cistella de Abalde que sentenciava la victòria taronja. Flecther va traure una altra falta de tres tirs, tirant a fallar el segon, la qual cosa li va donar a Vives l'opció de ficar el triple que deixava el marcador final en 86-76.