Presentat el Calendari Solidari 2020 del Valencia Basket en col•laboració amb el CPCI Creu Roja

04/12/2019

Valencia Basket ha presentat este matí a la Sala de Premsa de la Fonteta el Calendari Solidari 2020 que els jugadors i jugadores de les primeres plantilles de l'equip taronja van realitzar al costat dels xiquets i xiquetes del Col·legi de Paràlisi Cerebral Infantil de Creu Roja de València. La principal novetat d'esta edició és la presència en les fotos del calendari de totes les jugadores de la plantilla professional femenina, que han estat representades per Irene Garí. El base Guillem Vives ha sigut el portaveu del primer equip masculí en la presentació d'esta iniciativa solidària.

 

El calendari es pot adquirir des de ja a la Botiga Oficial del Valencia Basket amb un preu de cinc euros i, com a novetat, els voluntaris de la Creu Roja l'oferiran en L’Alqueria del Basket durant els dies de la Fase Prèvia de la Minicopa Endesa (6,7 i 8 de desembre). Tots els beneficis recaptats aniran destinats a ajudar el centre educatiu a cobrir les seues diferents necessitats.

 

Cristina Durán, il·lustradora encarregada del disseny del calendari i mare d'un alumne del centre, ha exercit de portaveu de l'AMPA del Col·legi de Paràlisi Cerebral Infantil de Creu Roja de València per a “mostrar el seu agraïment a Valencia Basket, a Creu Roja i al Col·legi perquè tots els professors i els monitors ens ajuden molt a muntar eixe dia de les fotos, que és bastant complicat. Este calendari ens ajuda d'una banda a visibilitzar i normalitzar la nostra realitat, que els nostres fills i filles estan integrats en la societat. I a sufragar moltes despeses extra. Amb els ingressos del calendari de l'any passat vam poder finançar unes teràpies de canoterapia que són importantíssimes per al seu desenvolupament i perquè vagen adquirint la major independència possible”.

 

José Vicente Rodríguez, director del Col·legi de Paràlisi Cerebral Infantil Creu Roja de València, destacava que “este calendari s'ha consolidat com una cosa que tots hem de tindre este nadal. Per això vull agrair al Valencia Basket i a l'AMPA del CPCI el treball que fan per a la confecció d'este calendari. Sense oblidar-me de tot el personal del centre que acudix per a fer les fotos i dels alumnes, que són les estreles del mateix i per al qual va dirigit l'esforç que fem tots. A ells els fa una enorme il·lusió, una cosa que dura tot l'any i sempre ens estan preguntant quan vindrà una altra vegada el dia de la foto”.

 

El base Guillem Vives mostrava el seu “agraïment a la Creu Roja i al CPCI pel treball que feu amb estos xiquets i amb molts altres aspectes. Estic molt content de poder col·laborar, ens fa molta il·lusió poder estar eixe temps amb ells i vore'ls les cares de felicitat és una cosa increïble. Jo ja porte varis, però també ho és per a la gent nova que ve. Un dels xiquets, Carlos, ve als partits i sempre em fa il·lusió vore’l abans dels partits, que es recorde d'eixe dia i poder parlar amb ell cada any és una cosa molt bonica”.

 

Per part seua, l'aler Irene Garí destacava que per a l'equip femení “és un dia especial compartir eixe moment amb els xiquets i xiquetes. Ells s'ho passen bé però nosaltres ens adonem de la felicitat que tenen i com això ens aporta a nosaltres felicitat i energia. Ens queixem dels xicotets problemes del nostre dia a dia, però veus les seues cares i se't passa tot. Vore'ls en els partits i la il·lusió que els fa quan t'acostes a fer-los una abraçada, això és incalculable”.

 

El calendari ja està disponible

A més de la tradicional distribució a través dels pares i mares del col·legi i en la seu de Creu Roja; este calendari solidari també es podrà adquirir a un preu de cinc euros en l'anell de distribució de la Fonteta durant els partits de desembre de Valencia Basket com a local. A més es podrà trobar en les Oficines del Club, a la Botiga Oficial del Valencia Basket i on-line en la web de Yojimbo Còmics.

 

Les fotos de la sessió per a este Calendari Solidari 2020 han corregut de nou a càrrec de Manuel Martin, mentre que les il·lustracions, inclosa la portada, i la maquetació porten la signatura de Cristina Durán i Miguel A. Giner Bou, de LaGRUAestudio.

 

El Col·legi de paràlisi cerebral infantil de Creu Roja compta a la seua esquena amb una experiència de més de 30 anys a cura dels seus alumnes, que actualment superen la cinquantena, treballant per a potenciar la capacitat física i neuronal dels xicotets i ajudar-los a tindre una major qualitat de vida.


TAGS: