Festival anotador sense premi a Madrid (111-99)

05/12/2019

València Basket no va poder sumar la seua cinquena victòria en la Turkish Airlines Euroleague en un partit d'especial eficiència ofensiva en el qual els locals es van imposar en la recta final. Jordan Loyd va ser el màxim anotador taronja amb 21, mentre que Mike Tobey va afegir 20 i Bojan Dubljevic 17.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. San Emeterio en acció individual i un mat de Labeyrie en transició van replicar al 5-0 d'eixida de l'equip blanc. I encara que dos triples seguits de Causeur van disparar la renda local, Dubljevic i San Emeterio van ficar altres dos per a posar el 11-10. Vives va contestar a la cistella de Deck i Dubljevic al triple de Randolph. L'equip taronja retornava els colps, de la mà de Labeyrie després de rebot ofensiu o un triple de Loyd, però l'encert exterior del Real Madrid el mantenia un punt per damunt en arribar a la primera aturada (21-20 min.7). El quadre local va trobar a Tavares en atac, però Dubljevic després de rebot ofensiu i un triple de Vives van empatar el partit a 25. San Emeterio des del tir lliure va posar per primera vegada per damunt al quadre taronja i després del triple de Randolph, un alley-oop baixat per Tobey i una cistella de Campazzo ho deixaven en 30-29 després del primer quart.

Dues cistelles de Tobey des de la mitjana distància van trencar una altra bona eixida de l'equip blanc i Colom des del tir lliure mantenia a dos al quadre taronja. Doornekamp va replicar al triple de Taylor i un mat de Tobey al de Rudy per a arribar amb 43-40 a la meitat del segon acte. Tobey ho va empatar amb un triple i encara que Laprovittola i Thompkins van tornar a estirar la renda local, Abalde va atacar l’anella amb decisió per a anotar. L'equip blanc aconseguia anotar des del tir lliure el que unit a Carroll des de la mitjana distància posaven huit a dalt al quadre local abans de la cistella de Doornekamp i els tirs lliures de Motum que retallaven per a manar el partit al descans amb 53-49.

Un triple de Loyd va ser el primer encert de la segona meitat encara que Campazzo li va replicar amb un altre i Deck va anotar baix l’anella. Valencia Basket va ficar en bonus a l'equip blanc i Loyd va convertir des del tir lliure però Deck continuava fent mal baix l’anella. Un triple de Dubljevic mantenia el desavantatge taronja en els quatre punts encara que els interiors de l'equip blanc van posar el 66-58 al pas per la meitat del tercer quart. Dubljevic es va fabricar el ganxo en el pal baix, Tavares va anotar a passada de Campazzo i el capità taronja es va deixar dos de la seua sèrie de quatre des del tir lliure abans d'asseure's amb 15 punts. Carroll i Randolph des de la personal van posar per primera vegada la desena de desavantatge (72-62 min.27) en un moment de partit en el qual l’encontre es va convertir en un intercanvi de llançaments lliures. Una cistella de Colom va ser l'única anotació en joc i Tobey amb un tap sobre Mickey i un palmeig en l'altre costat donava energia a l'equip taronja, que es va posar a set amb dos tirs lliures de Colom. Però un triple llunyà sobre la botzina de Carroll va posar el 80-70 amb deu minuts per jugar.

Carroll va obrir l'últim acte amb un triple i Mickey va anotar sota el cércol per a disparar l'avantatge local, que amb l'encert de Carroll va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 87-70 a 8.39 del final. Loyd va trencar el parcial en contra amb un triple i Tobey va anotar baix l’anella. I després d'un robatori de Abalde, Tobey va anotar el triple per a retallar un poc el desavantatge. Després d'una bona defensa, una cistella trepitjant la línia de tres de Labeyrie va portar a Pablo Laso a parar el partit amb 89-80 exactament dos minuts després. Un 2+1 de Thompkins va tallar el parcial en 2-10, Loyd va trobar l’anella en acció individual i Mickey va afonar en el cércol la fallada del seu company. Però Tobey va baixar un alley-oop llançant per Loyd i després de l'escombratge el pivot americà del València Basket, tres tirs lliures de Abalde acostaven a set al València Basket. Thompkins va ficar dos triples seguits per a tornar a disparar la renda local però Loyd va respondre amb un 2+1 per a entrar deu a baix a tres minuts del final. Causeur va ficar un altre triple, Dubljevic es va fabricar el ganxo i l'encert blanc des del triple no cessava per a confirmar el triomf, que malgrat els esforços finals de Loyd i Colom va acabar arribant per un resultat de 111-99.