Valencia Basket assalta Kaunas per a aconseguir la cinquena (82-86)

13/12/2019

El conjunt taronja aconseguix la primera victòria com a visitant en la presenta Turkish Airlines Euroleague amb una bona victòria en Kaunas és un partit que va liderar en la segona part i en la qual va tindre a Louis Labeyrie 22 punts i 5 triples i Quino Colom (11 punts i 9 assistències) a més dels punts clau d'Alberto Abalde en la recta final.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Un triple i una cistella de Labeyrie van respondre als cinc punts inicials de Ulanovas i Colom va trobar a Dubljevic baix l’anella per a posar el 5-7 després dels primers tres minuts. El capità taronja es va fabricar la cistella i Colom va clavar el triple per a estirar a cinc la renda visitant en arribar a la meitat del primer acte encara que Walkup i Rivers van col·locar el 11-12 abans d'una cistella lateral de Doornekamp i un ganxo de Labeyrie que retornaven els cinc d'avantatge. Lyday amb dos encerts des de la mitjana distància ho tornava a apretar i amb una cistella després de rebot ofensiu posava per damunt als locals (17-16 min.8). Un mat de Ulanovas va trobar la rèplica d'un triple de Van Rossom, que tornava després de mes i mig, per a empatar l’encontre abans que un encert de Landale deixara el marcador en 21-19 al final del primer quart.

Tobey va anotar la primera del segon acte i pese al triple de Milaknis, Ndour va atacar l’anella després de revers per a anotar. Landale va allargar l'avantatge lituà fins al 28-23 i encara que Ndour es generava els punts i aconseguia segones opcions, el Zalgiris castigava els errors i es va posar en 32-25 amb una cistella de Lekavicius que va obligar a Ponsarnau a parar el partit. Després de l'aturada, Maurice Ndour va traure un 2+1 i després de provocar la pèrdua, Dubljevic no va perdonar des de la línia de personal. Lekavicius va tallar el parcial taronja, Loyd només va aprofitar un dels seus tirs lliures i Landale es va penjar per al 36-31 en arribar a la meitat del segon quart. Valencia Basket treia personals de tir però es deixava alguns en el camí el que va aprofitar Hayes per a pujar a sis la renda local abans d'un triple de Abalde. Un triple de Colom va respondre a la cistella de Ulanovas, una altra cistella de Labeyrie a la de Walkup i un nou triple de Colom a un encert de Walkup per a acostar a un a l'equip taronja. Ulanovas des del tir lliure i un palmeig de Labeyrie el ficaven igual en l'últim minut de la primera part i Dubljevic baix l’anella va posar a dalt al Valencia Basket abans dels tirs lliures de Landale. L'últim tir no va entrar i al descans es va arribar amb 48-47.

Un triple de Doornekamp després de rebot ofensiu va ser la primera cistella de la segona meitat encara que Walkup li va respondre amb un altre. Landale va ser el primer a anotar per a traure el partit d'un intercanvi d'errors amb el 53-50 abans d'un triple de Labeyrie per a empatar-lo. L'ala-pivot francés va clavar un altre triple per a respondre a l'encert de Lekavicius i posar una altra vegada a dalt al quadre taronja. Valencia Basket va apretar les dents darrere i va allargar a quatre la renda Van Rossom amb un triple sobre la botzina de possessió per a portar a Jasikevicius a parar el partit (55-59 min.28). Jankunas va tallar el parcial en 2-9 però Doornekamp va anotar un altre triple i Van Rossom va trobar a Labeyrie perquè baixara el alley-oop i deixara el marcador en 57-64 amb deu minuts per jugar.

Després d'un parell de bones defenses de l'equip taronja, Tobey va traure la quarta falta de Landale i un 2+0 que posava un nou màxim avantatge. El pivot taronja es va refer de la seua fallada de l'addicional amb un tap en l'altre costat i Ndour va atacar l’anellaa amb decisió perquè Jasikevicius parara el partit amb 11 a dalt (57-68) per a Valencia Basket a huit minuts del final. Milaknis va tallar el parcial taronja (que va ser de 7-18) i Landale va cometre la cinquena personal en un bloqueig, la qual cosa va portar a Zalgiris a jugar amb dues ala-pivots junts. En un servei de fons, Marinkovic va traure un 3+1 sobre la botzina de possessió que disparava l'avantatge taronja a 13 abans d'un triple de Walkup i un altre de Rivers que portaven a Ponsarnau a parar el partit amb 64-72. Colom va anotar baix l’anella després d'una altra estratègia de fons, Ulanovas es va fabricar el ganxo en el pal baix i Abalde va rebotejar en atac i va anotar un tir lliure per a defensar la renda taronja. Lyday va retallar i les protestes de Ndour van acabar en una tècnica encara que Ulanovas va fallar des de la personal i ho deixava en 68-75. Zalgiris Kaunas va pujar l'agressivitat en totes les seues accions i un robatori va acabar amb un mat de Lyday per a posar-los a cinc a tres minuts del final. Walkup va fallar la que els acostava més i Labeyrie va clavar un triple des de la cantonada per a entrar amb huit a dalt en els últims dos minuts. Zalgiris va anotar un palmeig, Van Rossom va fallar el triple i Milaknis va remuntar línia de fons per a posar el 74-78 a 1:14 per a acabar. Van Rossom va rebre la falta ràpida i va convertir els dos llançaments, Zalgiris va jugar amb xicotets perquè Milaknis traguera la falta de tres tirs però es deixara un i Abalde es va fabricar la cistella des de la mitjana distància que defensava l'avantatge en sis. KC Rivers va ficar el triple per a posar el 79-82. A 16 segons del final, Loyd va traure la falta i va clavar els dos llançaments, Ulanovas va ficar el triple ràpid i Abalde tampoc va perdonar des del tir lliure. La defensa taronja va provocar la pèrdua que sentenciava la primera victòria fora de casa en l'actual edició de l'Eurolliga.