Segona victòria en 48 hores i un pas més prop de la Copa (79-63)

15/12/2019

València Basket va aconseguir la victòria davant Movistar Estudiants en un bon últim quart en el qual va aconseguir enlairar-se en el marcador gràcies a la seua major intensitat. En una anotació molt coral, amb 7  jugadors amb més de 8 punts, van destacar els 13 de Jordan Loyd i els 8 *npuntos i 13 rebots de Louis Labeyrie.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Jordan Loyd, Fernando San Emeterio, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un triple de l'aler càntabre va ser la primera del partit encara que un triple de Kadji i un mat de Dangubic li van donar la volta al marcador abans d'un triple de Loyd. Palacios va posar el 6-8 i encara que Loyd es va fabricar la cistella, Vicedo mantenia per damunt a l'equip col·legial en arribar a la meitat del primer quart. L'equip taronja va tancar la seua anella en els minuts següents, però només aconseguia anotar de la mà de Van Rossom i Labeyrie des del tir lliure per a empatar-ho. Labeyrie va posar per damunt a l'equip taronja baix l’anella, però el triple de Kadji i una acció individual de Scrubb col·locaven el 12-15. Colom va convertir des de la mitjana distància i després va assistir a Tobey per al mat que deixava el marcador en 16-15 al final del primer quart.

Un mat de Abalde va contestar a la cistella de Kadji i Colom va trobar el corredor fins al cércol per a la safata abans del triple de Giedraitis que ho empatava a 20 a sis minuts del descans. Abalde va replicar a la cistella baix l’anella d'Arteaga i va palmejar dins un tir de Loyd perquè l'equip taronja arribara dos per damunt al temps mort televisiu. Arteaga i Dukan van posar tres a dalt als col·legials i encara que Valencia Basket va reaccionar amb una cistella en acció individual de Loyd, Giedraitis va ficar un triple que significava el 26-30 a dos minuts del descans. Abalde li va contestar amb un altre i Ndour li va afonar després de robatori encara que Arteaga la va ficar de mitjana distància per a mantindre a dalt als col·legials i arribar al descans amb 31-32.

Un triple de Marinkovic va obrir la segona meitat i encara que el jove Giedraitis li va replicar amb un altre, Colom des del tir lliure mantenia per damunt a l'equip taronja. Kadji es va traure del barret un 3+1 per al 36-39 encara que la defensa agressiva de la línia de passada del Movistar Estudiantes els va ficar en bonus. Vanja es va fabricar la cistella per elevació, va furtar la pilota i va acabar en safata per a donar-li la volta al marcador. Una altra recuperació i una altra safata en transició (en este cas de San Emeterio després) portaven a Dzikic a parar el partit amb 42-39. Pressey va tallar el parcial en 6-0, San Emeterio va convertir des del tir lliure i Labeyrie va seguir de dolç des de lluny per a clavar el triple que posava el 47-41 al pas pel minut 27. Palacios i Tobey van intercanviar cistelles i Colom va acabar amb un rectificat preciós en transició per a posar +8 al Valencia Basket. Douglas va convertir el triple, Colom va anotar els dos des del tir lliure i després d'un parell de bones defenses, Loyd va rebotar en atac per a traure un 2+1 que posava per primera vegada la desena d'avantatge i ho deixava en 56-46 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Labeyrie va replicar a la cistella inicial de Scrubb i Abalde després de rebot ofensiu al palmeig d'Arteaga per a defensar l'avantatge local. Douglas, Kadji i Arteaga s'encarregaven que el Movistar Estudiantes no se soltara del partit i amb un parcial de 6-0 van posar el 60-56 i van portar a Ponsarnau a parar el partit a sis minuts del final. Després de l'aturada, Loyd va clavar el triple i encara que Douglas li va respondre amb un altre, una bona circulació de pilota va acabar amb un 2+1 de Dubljevic. I després d'una bona defensa, un triple de San Emeterio va retornar la desena d'avantatge. Un altre esforç defensiu va propiciar una canastra en transició de Marinkovic que posava el 71-59 a tres i mitjà del final. Dzikic ho va parar però Ndour va retornar l'encert de Palacio i Dubljevic després de rebot ofensiu ficava 14 a dalt en els últims dos minuts. L'encert final de Ndour va deixar el marcador definitiu en 79-63.