La sisena arriba de manera contundent (105-77). Cinquena seguida a casa, rècord!

18/12/2019

València Basket s'apunta la seua cinquena victòria consecutiva a casa en la Turkish Airlines Euroleague, la qual cosa suposa la seua millor ratxa com a local de sempre. Un partit espectacular, amb un gran malbaratament físic que va estar liderat per Bojan Dubljevic amb 25 punts i 5 triples.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Vanja Marinkovic, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja va ser la primera cistella del partit i després de l'encert de Shengelia, Dubljevic va clavar un altre triple i Colom va assistir al montenegrí per a una primera renda taronja (8-2) en minut i mig. Ndour va ser carregat ràpid amb dos personals, Stauskas i Shengelia van retallar i Henry ho va empatar a huit. Colom va tornar a trobar a Dubi per a trencar el parcial, Shengelia ho empatava de nou i el partit va entrar en una fase d'intercanvi d'errors després d'un inici frenètic del qual el va traure Vildoza amb un triple i Fall baix l’anella per a posar per primera vegada per damunt a l'equip vitorià (10-15 min.7). San Emeterio en una acció individual va tornar a convertir per al quadre taronja, Shengelia es va fer amb una pilota solta per a anotar i Henry va anotar en transició el 12-19. Tobey va convertir des de la mitjana distància després del temps mort, Loyd va anotar en transició després d'un robatori i darrere l'altre robatori, Loyd va convertir un triple sobre la botzina per a posar el 19-19 en arribar al final del primer quart.

Labeyrie va obrir el segon acte amb un triple i després d'una altra bona defensa, un nou triple de Van Rossom va allargar el parcial i va portar a Perasovic a parar el partit amb tot just dos minuts de segon acte jugats (25-19). Un triple de Shengelia va parar el parcial en 13-0, Loyd i Henry van intercanviar punts i Shengelia va apretar el marcador amb el 27-26 a sis minuts del descans. Van Rossom i Abalde van protegir la renda taronja abans d'una cistella de Shields. Colom va tornar a associar-se amb Dubljevic per a un 2+1 i una falta de tirs que el montenegrí no va malgastar per a posar el 36-28. Dubljevic va anotar un tir lliure per a respondre a la cistella de Stauskas, Vildoza va convertir des de la mitjana distància, Marinkovic es va deixar un tir lliure i Vildoza es va fabricar la cistella per al 38-34. Després d'un rebot ofensiu d'ell mateix, Dubljevic va clavar el triple, Vildoza va anotar des de la mitjana distància i Colom li va traure la falta per a no perdonar des de la línia. L'equip taronja va furtar l'última pilota i Abalde va clavar un triple en carrera per a manar el partit al descans amb 46-36.

Dubljevic amb un triple va ficar la primera de la segona meitat encara que Vildoza li va contestar ràpid amb un altre. San Emeterio i Shields des de la personal mantenien estabilitzada la diferència i Valencia Basket no anotava però aconseguia segones opcions en el rebot ofensiu quan San Emeterio va haver d'abandonar el partit per una torçada en el turmell esquerre. Ndour des del tir lliure va posar el 53-40 abans d'una afortunada cistella de Shengelia a la qual va respondre Ndour baixant un alley-oop i Van Rossom amb un triple des de la cantonada per a posar el +16 en arribar a la meitat del tercer acte (58-42). Dubljevic va respondre amb un triple a l'encert de Diop i un robatori de Ndour va acabar en una antiesportiva amb dos tirs lliures de Van Rossom per al 63-44. Shields va convertir huit punts seguits per a retallar i va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 63-52 a dos minuts del final del tercer quart. Tobey va esmaxar després de rebot ofensiu i Shields va ficar el triple per a posar-los a deu abans d'un altre de Abalde i un tir lliure de Tobey. Un triple de Polonara ho deixava en 69-58 a deu minuts del final.

Tobey va obrir l'últim acte amb un preciós 2+1 i encara que Baskonia va anotar, Loyd va clavar el triple des de la cantonada i després de la falta en atac, Abalde va atacar el cércol amb decisió per a la safata que posava el 77-60. Henry va ficar un triple, Shengelia va cometre en atac la quarta i va ser eliminat per tècnica en la protesta posterior, la qual cosa li va donar un tir a Abalde que no el va malgastar. Polonara va esmaxar el rebot en atac per a un equip gasteiztarra que es negava a soltar-se del partit amb un 2+1 de Shields que posava a deu als visitants a un poc menys de set del final. Labeyrie va anotar baix el cércol a passada de Loyd però Shields va traure un altre 2+1 per a posar el 80-71. Abalde va clavar el triple en l'acció posterior i després de la fallada baskonista, Dubljevic va tornar a castigar amb un triple per a entrar amb +15 als últims cinc minuts. Sam va aconseguir un nou triple, un actiu Polonara va convertir baix l’anella però Loyd seguia amb el càstig des de fora anotant de tres i Ndour va convertir la cistella a taula per a posar per primera vegada la vintena d'avantatge (94-73) a dos minuts del final.