El triomf a Manresa s'escapa en l'última jugada (79-76)

22/12/2019

Un triple en l'últim segon de Ryan Toolson li va donar la victòria al Baxi Manresa sobre el València Basket per 79-76 en un partit en el qual l'equip taronja es va passar tota la trobada remant per a revertir la seua mala eixida. Els homes de Ponsarnau van equilibrar un desavantatge que va arribar a ser de fins a 18 punts per a entrar en els últims compassos amb el partit empatat, però l'encert en l'últim tir de Toolson va deixar en res aqueixa recuperació. Jordan Loyd amb 20 punts i Abalde amb 11 punts i 4 rebots van ser els millors del València Basket.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Vanja Marinkovic, Aaron Doornekamp, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Un tir lliure de Doornekamp va ser l'única resposta a un parcial d'eixida del Baxi Manresa que va posar el 10-1 en els primers dos minuts del partit. Una safata de Colom i un tir lliure de Ndour van retallar un poc el desavantatge taronja però Magarity des de la línia de personal defensava la renda local. Un triple de Loyd després de rebot ofensiu va ser replicat per un altre de Magarity i encara que Colom va trobar el camí al cércol, Toolson ficava des de la mitjana distància el 17-9 en arribar a la meitat del primer quart. Magarity i Kravish van posar una màxima de tretze de desavantatge, la qual cosa va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 23-10. Abalde des del tir lliure va tallar el parcial però Cvetkovic i Toolson el van ampliar fins al 27-12. Labeyrie i Vaulet van intercanviar cistelles i Kravish va pujar la renda local als 17 punts i deixar-ho en 31-14 al final del primer quart.

Tobey va anotar baix l’anella per a obrir el segon quart i pese al triple de Cvetkovic, el pivot taronja va tornar a convertir baix cistella. Báez va posar després de rebot ofensiu el 36-18, i després del triple de Abalde, una antiesportiva del propi aler gallec i un triple de Van Rossom reduïen el desavantatge taronja a catorze. Un palmeo de Loyd va respondre als tirs lliures de Mitrovic i l'encert des de la personal de Dubljevic a la cistella de Dani Pérez. Dubljevic va anotar a taula després de fabricar-se el ganxo i Loyd va atacar el cércol amb força per a retallar a deu abans d'una cistella de Dani Pérez. Abalde convertia baix l’anella després de rebot ofensiu per a manar el partit al descans amb 44-34.

L'equip taronja va tancar el seu cércol en els primers compassos de la segona meitat però només va aconseguir una cistella de Van Rossom i Dani Pérez retornava els deu d'avantatge al conjunt local. Loyd i Abalde van traure personals i van anotar des de la personal per a retallar a sis encara que Mitrovic posava el 48-40. Van Rossom es va buscar el corredor fins al cércol per a ficar la safata, Vaulet va convertir després de l'estratègia de fons i Toolson des del tir lliure tornava a posar deu a dalt a l'equip local (52-42) al pas per la meitat del tercer acte. Loyd va convertir a passada de Dubljevic però Dani Pérez protegia la renda manresana i Kravish esmaxava i Cvetkovic anotava des de la mitjana distància per a posar el 58-44. Colom des del tir lliure va tallar el parcial en contra en 10-2, Kravish va ficar des de la mitjana distància i València Basket no va saber traure res positiu d'un parell de recuperacions encara que sí d'un tap de Doornekamp que va acabar en dos tirs lliures per a Marinkovic que ho deixaven en 60-48 amb deu minuts per jugar.

Loyd va traure personal després d'un robatori de Tobey i el propi pivot nord-americà va esmaxar el rebot ofensiu després de la fallada de Labeyrie per a retallar el desavantatge. Colom en acció individual va posar a sis a l'equip taronja abans d'un triple de Magarity per al 63-54 a set del final. Doornekamp va convertir de dos però després de la falta d'atac xiulada a Dubljevic, Dulkys va ficar un triple que posava el 66-56 a un poc menys de sis minuts per a acabar l’encontre. Van Rossom va clavar el triple des de la cantonada després del temps mort i Loyd després de robatori va retallar a cinc a penes uns segons després. Magarity va esmaxar, Labeyrie va traure la falta de tirs però es va deixar un d'ells i de nou Magarity va anotar per a posar el 70-62. Doornekamp va trencar per línia de fons per a convertir a cércol passat i després del robatori, els àrbitres no van apreciar antiesportiva sobre Dubljevic, que va fallar els seus dos llançaments de personal. Després d'una altra bona defensa, Loyd va anotar en transició i Magarity va acabar la jugada amb una altra canastra per al 72-66 a 2:49 del final. Després de l'aturada, Loyd va ficar el cinqué triple taronja i després de robar, el propi Doornekamp va ficar el sisé per a empatar el partit. Dani Pérez va ficar una cistella de molt de mèrit, no es va apreciar falta sobre la penetració de Van Rossom i sí sobre la de Dani Pérez però la jugada va acabar en res. Dubljevic va rebotejar en atac i va anotar per a tornar a empatar-ho, en este cas a 74, a 40,8 segons del final. Dulkys va anotar en penetració per a tornar a posar per damunt als locals, Abalde ho va empatar després de la jugada de pissarra i un triple de Toolson sobre la botzina donava la victòria al quadre manresà per 79-76.