Forces de flaquesa per a fer un gran partit, guanyar 2 en 3 dies i continuar optant a Copa (98-91)

29/12/2019

València Basket aconsegueix la huitena victòria en la Lliga Endesa en un partit dur en el qual Iberostar Tenerife va exigir el màxim. 21 punts i 8 rebots per a 29 de valoració per a Bojan Dubljevic.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. El base belga va anotar la primera de l’encontre i tot i l'encert de Bogris, Dubljevic a taula i Sastre des del tir lliure mantenien per damunt a l'equip taronja. Labeyrie va baixar una pilota penjada i Van Rossom des del lateral contrarestaven els punts de Huertas i Salin, però Díez i un triple de Yusta col·locaven el 10-11 al pas pel minut 5. Doornekamp va contestar ficant el primer triple taronja, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Dubljevic i a la connexió del montenegrí amb Labeyrie baix l’anella per a posar el 17-11 abans d'una cistella d'Huertas i la primera de Shermadini. Labeyrie des del tir lliure protegia la renda taronja que es va quedar en un amb un triple de Gielo. Shermadini va empatar el partit i Gielo va posar a dalt al quadre aurinegre amb un triple, encara que Colom sobre la botzina del quart ho deixava en 22-23.

Encara que López va començar el quart anotant, Colom ho va empatar amb un triple i Loyd va tornar a posar al quadre taronja per damunt amb un altre. Lundberg ho va empatar a 28 amb un nou triple però Colom va mantindre activa la festa d'encert exterior i Yusta va anotar el 31-30 després de rebot ofensiu. Colom es va fabricar la cistella des de la mitjana distància i Lundberg en segona opció, però Dubljevic es va traure de la cistella un ganxo per a mantindre per damunt al Valencia Basket. Shermadini i Dubljevic intercanviaven punts en la pintura i Huertas va trobar el camí al cércol, la qual cosa unida a una cistella de Shermadini va posar el 37-38 a quatre del descans. Colom va clavar el triple però Díez en transició ho va tornar a empatar després de castigar la pèrdua taronja. Dubljevic continuava traient punts en el pal baix i Labeyrie va convertir en dos punts la pilota penjada per Van Rossom, la qual cosa unida a un triple des de la cantonada de Marinkovic va portar a Vidorreta a parar el partit amb 47-40. Salin va ficar un triple i dos tirs lliures després de l'aturada per a manar el partit al descans amb 47-45.

La segona meitat va començar amb una cistella amb addicional de Dubljevic i una cistella en el pal baix de Labeyrie abans del tercer triple de Gielo per al 52-48. Dubljevic va anotar a taula després del rebot ofensiu i Gielo va castigar amb un mat en transició l'error taronja. Labeyrie generava segones opcions per al triple de Van Rossom abans d'haver d'abandonar el partit en danyar-se un dit de la mà. Salin va encistellar de tres però l'equip taronja continuava aconseguint rebots ofensius per a pal·liar la seua falta d'encert en el triple i Dubljevic va convertir des de la personal i després del robatori, Van Rossom va clavar el triple des de la cantonada per a entrar nou a dalt en arribar a la meitat del tercer acte. Loyd ho va ampliar fins al 64-53 en una acció individual fins que Huertas va tallar el parcial, però el propi Loyd va posar una nova màxima amb un triple. Díez va ficar un altre triple després de rebot ofensiu però Loyd li va respondre amb un altre. López va continuar ficant des de fora però Tobey mantenia l'avantatge en la desena des del tir lliure. López va aprofitar un de la seua falta de tres tirs i Abalde i Colom van assistir a Tobey perquè anotara quatre punts seguits encara que el triple final de Marcelinho ho deixara en 75-65 amb deu minuts per jugar.

Yusta i Abalde van intercanviar punts per a començar i Dubljevic va retornar amb un triple la cistella de Shermadini. Iberostar Tenerife trobava encert però l'equip taronja retornava tots els colps de la mà de Abalde. Un 2+1 de Shermadini, un triple de Gielo i una cistella de Shermadini van posar el 82-79 amb un poc més de sis minuts per jugar. Després de l'aturada, Abalde va traure una cistella amb addicional, Shermadini va baixar el alley-oop, Marinkovic es va fabricar la safata i Gielo va anotar baix l’anella per al 87-83 a cinc minuts del final. Huertas va acostar a dos als seus però Abalde va anotar a taula. Iberostar Tenerife va tornar a castigar la pèrdua per a posar el 89-87 però Van Rossom va trobar el camí a l’anella dues vegades seguides per a donar un poc d'aire a l'equip taronja. Yusta va clavar el triple des de la cantonada per a apretar-ho i Dubljevic va trobar a Abalde sota el cércol. La Fonteta va estrényer en la defensa i Yusta va fallar sota el cércol. En una jugada en la qual la pilota semblava estar viu, València Basket no va anotar i Yusta va traure la falta de tirs amb 6 segons per jugar. Va fallar el que volia ficar i va ficar el que va llançar a fallar per a posar el 95-91. El triple de Abalde va posar la sentència al partit i va deixar el marcador final en 98-91.