Doornekamp remata i pren la metxa de l'octava (91-77)

03/01/2020

El canadenc aconsegueix anul·lar a Luke Sikma en defensa i afina la seua monyica amb 5 triples letals per a completar la remuntada del València Basket, que suma la seua huitena victòria en la Turkish Airlines Euroleague i s'acosta als llocs de PlayOff.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Jordan Loyd, Aaron Doornekamp, Brock Motum i Bojan Dubljevic. Quatre punts de Colom van equilibrar les cistelles inicials de l'ALBA, encara que Eriksson i Sikma obrien un parcial i Nnoko va posar el 4-12 abans de dos tirs lliures de Motum. Els canvis no van aconseguir frenar la producció ofensiva de l'equip alemany, que amb un triple de Mattiseck es van posar per damunt de la desena (6-17) abans d'un mat de Dubljevic i un encert des de la mitjana distància de Abalde. Giffey va posar el 10-20 amb un altre triple però Loyd des del tir lliure i Abalde en una acció individual no deixaven que la renda visitant cresquera més. ALBA Berlin trobava solucions individuals per a no deixar de ficar però un 2+0 de Tobey va respondre al triple de Giedraitis per a acabar el primer acte amb 18-27.

Un triple de Abalde va obrir el segon acte però va ser replicat per un altre de Schneider. Doornekamp també va encertar des de fora i després d'una bona defensa, va ficar el seu segon triple seguit per a retallar a tres (27-30 min.13). Eriksson va tallar el parcial amb un altre triple i encara que Loyd va culminar una bona jugada col·lectiva amb un encert per elevació, Giedraitis va ficar un altre triple per al 29-36 a tres minuts del descans. Loyd va trobar a Abalde per al mat, Hermansson va contestar amb la primera cistella de dos del quart dels alemanys i Dubljevic va convertir dos des del tir lliure. Makai i Loyd van intercanviar cistelles, Hermannsson va anotar des de la personal i Colom va assistir a Dubljevic baix l’anella per a manar el partit al descans amb 37-42.

Van Rossom va replicar baix l’anella l'encert de Hermannsson, Loyd va convertir dos des del tir lliure i després de provocar un parell de pèrdues dels alemanys, el propi escorta taronja va empatar el partit a 44 amb un triple. Nnoko va tallar el parcial en 7-0 amb dues cistelles seguides, Loyd va continuar monopolitzant l'ofensiva taronja i Sikma va assistir a Giedraitis per al 46-50 al pas per la meitat del tercer acte. Loyd va furtar la pilota i va culminar la jugada amb un triple per a tornar a retallar i Tobey va traure un 2+1 per a posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja. Després d'una altra bona defensa, San Emeterio va traure una cistella amb addicional per al 55-50 abans d'un triple de Hermannsson. Cavanaugh va empatar el partit a 55 abans d'un triple de San Emeterio i una assistència de Colom per al mat de Tobey. Colom des del tir lliure va replicar a la cistella de Hermannsson per a deixar-lo en 62-57 amb deu minuts per jugar.

Marinkovic va obrir l'últim acte amb una safata i encara que Eriksson va replicar amb un triple, Abalde es va fabricar una cistella amb addicional. L'equip taronja no va poder castigar els errors alemanys fins a un triple de Doornekamp que posava per primera vegada la desena d'avantatge abans d'un altre triple de Eriksson (70-63 min.33). Marinkovic va encertar de la mitjana distància abans de dos triples seguits, obra de Giedraitis i Mason, per a posar el 72-69 a cinc i mig del final. Abalde va anotar en una acció individual però Giedraitis la va retornar. Loyd va trobar a Dubljevic per al ganxo i després de la defensa, Doornekamp va clavar el triple per a donar un poc d'oxigen a l'equip taronja. Van Rossom va traure la falta d'atac i Aaron va clavar el seu cinqué triple i va traure la quarta falta de Sikma per al 82-71. ALBA es volia agarrar al partit amb un triple de Giffey però Van Rossom va trobar a Dubljevic baix l’anella i va robar el servei de fons per als tirs lliures de Abalde que posaven el 86-74 a menys de dos minuts per a acabar. L'equip taronja no va alçar el peu en defensa i un triple de Loyd ho ampliava perquè el partit acabara amb 91-77 per a la sisena victòria consecutiva a la Fonteta en l'Eurolliga