A la Copa del Rei amb una gran victòria davant el Joventut Badalona (100-70)

12/01/2020

Valencia Basket va segellar el seu bitllet per a la Copa del Rei que es jugarà a Màlaga entre el 13 i el 16 de febrer després d'una brillant victòria en el partit decisiu davant el Club Joventut Badalona per 100-70. El quadre taronja no podia fallar i no ho va fer davant una Fonteta que va portar al seu equip en volandes cap a una victòria que va començar a gestar en el segon quart i que va quedar sentenciada amb un parcial de 10-0 en el tercer. En un triomf coral en el qual fins a set jugadors diferents van superar la desena en valoració, Labeyrie va ser el màxim anotador amb 13 punts.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Alberto Abalde, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Dues cistelles de Labeyrie van replicar els encerts inicials d'una Penya en la qual Prepelic va agafar la responsabilitat ofensiva. Una safata de Van Rossom i un 2+0 de Abalde van posar per damunt a l'equip taronja però Omic li donava la volta amb dues cistelles seguides per al 8-10 en arribar a la meitat del primer acte. Un triple de Van Rossom i dos tirs lliures de Abalde van donar la volta al lluminós i pese a l'encert de Zagars, un triple del propi Abalde i un altre de Doornekamp estiraven un poc la renda taronja (19-12) abans d'una cistella de Buford. Kanter i un encert sobre la botzina del quart de Loyd ho deixaven en 21-16 al final del primer acte.

Un triple de Kanter va ser respost per una cistella després de rebot ofensiu de San Emeterio, encara que el pivot turc del Joventut mantenia a prop als seus. Vives es va fabricar el camí fins al cércol per a la safata, igual que Morgan, i Loyd va culminar un robatori per a defensar el xicotet avantatge taronja en quatre. Dimitrijevic va posar el 27-25 però San Emeterio va encertar des de la mitjana distància i Loyd va clavar el triple en transició per a obligar a Carles Duran a parar el partit en arribar l'equador del segon quart amb 32-25. Prepelic i Dimitrijevic retallaven de nou però Dubljevic va clavar el triple. Una antiesportiva sobre Prepelic no va moure el marcador i Marinkovic va trobar a Labeyrie per a la safata que posava el 37-29. López-Aróstegui va ficar el triple, però Dubljevic li ho va retornar i encara que l'aler verd-i-negre va tornar a encertar des de la cantonada, San Emeterio es va fabricar la cistella en el pal baix i després del robatori, Van Rossom va ficar un triple per a posar la desena d'avantatge per primera vegada. López-Aróstegui va robar per a anotar però Marinkovic va ficar el triple sobre la botzina del descans i arribar a l'intermedi amb 48-37.

Van Rossom va ficar la primera de la segona meitat i malgrat la cistella de Zisis, Sastre va ficar el triple per al 53-39 abans d'un encert de Omic després de rebot ofensiu. Sastre va repetir des de fora, Harangody va convertir baix l’anella i Prepelic va traure la falta de tirs per al 57-45 en arribar al minut 25. Joan Sastre va ficar el seu tercer triple del quart, Labeyrie va convertir un 2+1 i Vives va anotar dues safates seguides per a ampliar l'avantatge fins al +22 (67-45) amb un parcial de 10-0 que va parar Omic baix l’anella. Doornekamp va clavar el triple i Prepelic va fer un 2+1 abans que Vives connectara amb Ndour per al mat i Marinkovic es fabricara la cistella des de la mitjana distància per a fer créixer un poc més la renda abans que un palmeig de Kanter ho deixara en 74-52 amb deu minuts per jugar.

Marinkovic i Loyd es van encarregar de no alçar el peu de l'accelerador ofensiu mentre que Kanter anotava per a no deixar que la renda taronja es disparara massa. Labeyrie baix l’anella i un triple de Doornekamp mantenien la renda local al voltant de la trentena, encara que els joves de la Penya treien orgull per a continuar anotant. Colom va ingressar en el partit i el primer que va fer va ser habilitar a Labeyrie per a la cistella fàcil i Abalde amb cinc punts seguits feia més gran la ferida per a posar el 94-63 a quatre minuts del final. Abalde va continuar anotant en uns últims compassos que no van servir per a res més perquè el quart triple de Sastre posara la centena en el marcador i perquè el partit acabara amb un resultat de 100-70.