Recuperant la passió de Marcos - One Team VIII, Setmana VI

13/01/2020

La sexta jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a treballar els conceptes d'igualtat i desigualtat entre els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora, amb jocs i activitats dirigits a “educar” als integrants de l'activitat en este tipus de situacions.

 

Una sessió que també va servir per a conéixer els detalls de la història personal de Marcos, un xic que es va veure obligat a prescindir del seu esport favorit, i que ho reprén ara amb més passió que mai gràcies a One Team i al Centre Laura Vicunya. “Vaig començar a jugar en el meu poble, a Picassent, com a aleví de primer any. Em vaig haver de desapuntar, però van anar passant anys i veia que m'agradava i vaig tornar com a cadet. Però per temes familiars vaig anar a viure a Torrent i no vaig poder seguir perquè estava lluny i costava prou diners” deia.

 

Marcos disfruta de cada entrenament. Per a ell One Team és una oportunitat única, i tracta d'aprofitar cada segon. “El bàsquet m'agrada de tota la vida, és el meu esport favorit. Quan em van dir que teníem l'oportunitat de vindre em va agradar molt, i sempre que vinc intente disfrutar-ho el màxim possible, perquè sé que són coses que només passen una vegada en la vida” explicava. El nostre protagonista no oblidarà mai el moment en què se li va comunicar que formava part de l'activitat. “Em va fer molt feliç, em vaig sentir afortunat per poder vindre” reconeixia.

 

One Team està sent molt important per a ell. Marcos ha entés a la perfecció el projecte. “A més del bàsquet en si, aprenem a com comunicar-nos amb els altres, dialogar i ser millors persones. És com una forma d'aprendre mentres jugues, anar millorant, superant-te, no sols en el bàsquet, sinó en altres aspectes de la vida” concloïa.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 

 


TAGS: