Gran triomf contra la història i les baixes per a continuar creixent a Europa (75-84)

14/01/2020

València Basket es porta un partit tremend en la pista del Khimki, on mai havia guanyat en les 6 visites anteriors, guiats per un excels Fernando San Emeterio amb 18 punts sense fallada i 25 de valoració, i amb Alberto Abalde capturant 11 rebots, alguns d'ells clau al final. Novena victòria en la Turkish Airlines Euroleague per a continuar mirant de reüll al Top8.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Maurice Ndour. Un triple de Doornekamp va replicar a la cistella inicial de Timma, amb la defensa taronja provocant pèrdues del conjunt rus i el canadenc clavant el seu segon triple abans de ser replicat per un altre de Jerebko. San Emeterio també va encertar des de fora i Ndour primer va assistir a Sastre per a la safata i després va anotar des de la mitjana distància per a portar a Kurtinaitis a parar el partit amb huit a dalt per al quadre taronja (5-13 min.4). Booker va trencar el parcial taronja amb un palmeig i Shved va traure un 2+1 per a retallar a tres la renda taronja abans del tercer triple de Doornekamp i una cistella que Labeyrie es va fabricar baix l’anella per al 10-18. San Emeterio va respondre amb un altre triple la cistella de Booker, que continuava anotant amb segones opcions després de rebot ofensiu, però Sastre trobava el cércol per a defensar la renda taronja en nou a tres minuts per a acabar el primer quart. El tercer triple de San Emeterio la faria créixer fins al 14-26 i malgrat la cistella de Shved, Sastre va ficar el triple des de la cantonada per a posar una màxima de tretze punts. Shved va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip i va retallar el desavantatge local, que es va quedar en 23-29 després de la cistella sobre la botzina de quart de Gill.

Motum remuntant línia de fons va ficar la primera del segon acte abans d'un triple de Jovic, un mat d'Evans i una cistella de Karasev que portaven a Ponsarnau a parar el partit amb 30-31. Motum va trencar el parcial en contra amb un triple però Karasev li va contestar amb un altre i Evans baixant un alley-oop va posar per damunt de nou als russos (35-34 min.15). Abalde va anotar després de rebot ofensiu, Jovic va trobar el camí a l’anella per a la safata i Labeyrie va convertir baix el cércol per a anar canviant el sentit del partit. Un triple de Gill va ser replicat per un mat de Labeyrie per a empatar el partit a 40, i encara que Gill va tornar a encertar des de fora, Labeyrie va tornar a trobar el camí pel centre per a penjar-se. Evans i Doornekamp van intercanviar cistelles i Shved es va fabricar una safata plena de talent per a manar el partit al descans amb 47-44.

San Emeterio des de la mitjana distància va ficar la primera de la segona meitat i malgrat la cistella de Gill, un triple de Van Rossom empatava de nou el partit. Ndour amb un mat rere robatori va posar de nou per damunt al quadre taronja i després d'un parell de bones defenses, un triple de Sastre va portar a Kurtinaitis a parar el partit després d'un parcial de 2-10 per al 49-54. Zaytsev ho va tallar però San Emeterio va contestar amb una acció individual. Gill després de rebot ofensiu i Zaytsev amb dues cistelles després de robatori donaven la volta al marcador (58-56 min.26). Shved des del tir lliure feia créixer la renda local i retornava el parcial, que va pujar a 13-2 amb un encert d'Evans i va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 62-56. Colom va tallar el parcial des de la mitjana distància i Abalde després de rebot ofensiu i el mateix Colom en una acció individual ho van empatar a un minut del final del tercer quart. Labeyrie des del tir lliure deixava el marcador en 62-63 amb deu minuts per jugar.

Timma va obrir l'últim acte amb un triple i Jerebko va anotar a anella passada per al 67-63 abans que Abalde trobara a Labeyrie baix l’anella i Motum des del tir lliure ho tornara a empatar. Loyd des del tir lliure va tornar a posar per damunt al quadre taronja i Shved amb un triple ben defensat va posar el 70-69 a sis per al final. Un 2+1 de Jovic va ser replicat per una safata de Abalde per a entrar amb dos a baix en els últims cinc minuts. San Emeterio ho empatava de nou, des del tir lliure, i Doornekamp després de rebot ofensiu posava per damunt a l'equip taronja abans que Shved des de la línia de personal ho empatara a 75 a tres i mig del final. San Emeterio va clavar el triple i després de dues bones defenses, l'equip taronja no aconseguia anotar per a ampliar la seua renda. La defensa taronja va provocar un nou mal tir i Van Rossom va trobar a Ndour amb la pilota penjada per al 2+1. Jovic va fallar el triple, Abalde va assegurar el rebot i pese a la fallada de Van Rossom, Abalde va caçar el rebot ofensiu i va clavar el triple que sentenciava la victòria taronja, que va acabar arribant per un resultat de 75-84.