Tancament a una setmana perfecta amb victòria davant UCAM Murcia (82-62)

19/01/2020

Valencia Basket va certificar el ple de triomfs en esta setmana després d'imposar-se a la Fonteta al UCAM Murcia per un resultat de 82-62. L'equip taronja va dominar de principi a fi un partit intens i amb un alt nivell de contacte, però el suport dels aficionats que van assistir al pavelló malgrat el complicat del dia a nivell meteorològic va compensar el cansament acumulat per a encadenar la quarta victòria consecutiva en set dies. En un altre partit en el qual la faceta ofensiva va tornar a estar molt repartit, Louis Labeyrie va ser el millor amb 16 punts.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Jordan Loyd, Alberto Abalde, Aaron Doornekamp i Bojan Dubljevic. L'escorta taronja va obrir el marcador amb una acció individual i Dubljevic va demostrar que tornava amb força després de la lesió amb un mat explosiu abans del triple i la safata de Booker per al 4-5. Loyd va clavar el triple i Luz ho va empatar a 7 a anella passada en arribar a la meitat del primer acte. Abalde des de la mitjana distància i Vives des del tir lliure van obrir un xicotet parcial que va tallar Eddie amb una cistella en transició (11-9 min.7). Després de l'aturada, Labeyrie va ficar el triple, Rojas va anotar dos des del tir lliure i el propi Labeyrie també, el que unit a un triple de Doornekamp va portar a Sito Alonso a parar el partit. Labeyrie va posar per primera vegada la desena d'avantatge i Radoncic deixava el marcador en 21-13 en acabar el primer quart.

Motum des de la línia de personal va obrir el segon acte, Hunt va anotar baix l’anella i Marinkovic es traguera un 2+1 per a retornar la desena d'avantatge. Motum amb un eurostep va posar el 27-15 abans d'una cistella de Sakota a la qual va replicar San Emeterio amb dos encerts fabricats per ell mateix en el pal baix que van portar a Sito Alonso a parar-lo de nou. Motum des del tir lliure va posar el 32-17 en arribar a la meitat del quart i Booker va trencar el parcial taronja amb una acció individual. Vives va clavar el triple i després va robar la pilota i va traure dos tirs lliures per a ampliar la renda taronja, que Labeyrie baix l’anella va ampliar fins al 39-19. Booker era l'únic dels universitaris que trobava el cércol i Luz després de rebot ofensiu va permetre enganxar dues cistelles als murcians, però Abalde va ficar el triple després del rebot ofensiu i Loyd va robar la pilota per a traure personal i no perdonar els seus dos tirs lliures. Luz va anotar un des de la línia i Eddie va ficar el seu primer triple i després de la falta en atac, va ficar el segon per a manar el partit al descans amb 44-30.

San Emeterio va obrir la segona meitat anotant dos des del tir lliure, Booker va ficar el triple i Loyd va anotar a taula. Booker continuava fabricant-se punts però Loyd va trobar a Doornekamp per a la safata i San Emeterio ficava des del tir lliure per a protegir i augmentar la renda taronja de nou fins al +19 (54-35 min.25). Els àrbitres sí que van apreciar antiesportiva de Loyd sobre Larentzakis però la jugada es va quedar en dos punts i Rojas baix l’anella va posar el 54-39 abans que Dubljevic anotara còmode baix el cércol. Tumba i Dubi es van deixar un tir lliure cadascun, Larentzakis va trobar corredor fins a la cistella i el capità taronja es va penjar a passada de Van Rossom. Motum des del tir lliure i un triple de Marinkovic equilibraven les cistelles de Rojas i Hunt i Labeyrie des del tir lliure la tornava a estirar, encara que Hunt després de rebot ofensiu ho deixava en 65-48 amb deu minuts per jugar.

Motum va posar de nou el +20 amb un triple però Larentzakis i Hunt van retallar al 68-53 abans d'un altre triple taronja, este obra de Labeyrie. Radoncic va mantindre obert el festival des del tir exterior i Labeyrie va seguir amb el seu gran partit ofensiu anotant després de rebotejar en anella contrària. Abalde es va fabricar una gran safata plena de fonaments i la defensa taronja no volia baixar el nivell per a contindre qualsevol intent de remuntada murciana. Malgrat que no trobava el cércol excepte per una acció individual de Motum, la defensa contenia l'ofensiu murciana fins a un arreó final de l'equip universitari per a acostar-se a quinze (77-62) a dos i mig per a acabar. Però de nou la defensa va tancar l’anella per a evitar complicacions i Abalde es va fabricar la cistella al límit del final de la possessió. La anécota final la va posar el debut com taronja del pivot eslovac Tomas Pavelka, que durant tota la setmana va acompanyar el treball de l'equip a Rússia i que es va estrenar amb dos rebots abans que el partit acabara amb el resultat de 82-62.