Valencia Basket cau a Rússia per la mínima i la Fonteta decidirà (60-55)

22/01/2020

Valencia Basket no va poder traure la victòria en la seua visita al WBC Enisey rus en l'anada de setzens de final de l'EuroCup Women, tot i que va estar prop fins al final. La primera derrota en competició europea de l’equip de Rubén Burgos per una xicoteta diferència que permetrà a la Fonteta dictar sentència en el partit de volta del dimarts de la setmana que ve. El final d’una ratxa de sis triomfs seguits a L’EuroCup.

El duel va arrancar amb ritme alt i prou efectivitat per part d'ambdós conjunts, la qual cosa es va traduïr en molta igualtat en els primers compassos. No obstant això, la diferència la van marcar els triples. Al conjunt taronja no li entraven els tirs des de més enllà des del 6,75 i, encara que estava trobant bones opcions davall la cistella, les russes van colpejar amb el seu encert en el triple per a agafar el primer avantatge (25-20).

La dinàmica en el segon període no va canviar. A les jugadores de Rubén Burgos les estava costant arribar a les ajudes en el llançament exterior de les seues encertades rivals, mentres que els seus propis triples seguien sense entrar. L'absència de Meiya en els minuts que no estava en pista va donar problemes també en la producció ofensiva taronja. No obstant això, València Basket va poder deixar la diferència en menys de 10 punts al descans i amb molt partit per davant (38-29).

El descontrol es va apoderar de la pista després del pas pels vestuaris. A les russes els van deixar d'entrar els triples i les valencianes no van ser capaços de finalitzar amb èxit després d'un bon moviment de baló. L'Enisey va posar la seua màxima en 11 punts amb una gran Shtanco. A menys de tres minuts de finalitzar el tercer quart, Irene Garí va ser l'encarregada de posar el primer triple taronja que reduïa a 6 punts el desavantatge. No obstant això, al final del tercer quart la distància tornava a estar en 9 punts (50-41).

El tir exterior va començar desfogar a les taronja en l'últim període, però la defensa seria la que obraria la remuntada. A 3 minuts del final, una canastra de Jana va col·locar a València Basket a només 4 punts per davall. En la volta del temps mort, un robatori de Jana i triple de Rosó va reduir la diferència a només un punt. Per desgràcia, la victòria local la va tancar Koizar des del tir lliure.