L'últim quart condemna al Valencia Basket a Santiago (86-83)

26/01/2020

Valencia Basket va vore com el triomf del seu partit davant el Monbus Obradoiro es quedava a Santiago per 86-83 després d'un partit igualat que es va decidir en les últimes jugades amb dues fallades des del tir lliure de l'equip taronja i una cistella decisiva de Daum. De res van servir el bon partit de San Emeterio (20 punts) i els 12 punts i 7 rebots de Dubljevic.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Quino Colom, Guillem Vives, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Maurice Ndour. Un triple de l'ala-pivot francés va replicar a un altre de Czerapowicz i una safata de Colom a un altre triple de De Zeeuw. L'encert inicial dels gallecs va portar el tercer triple en tres intents, obra de Pozas, i després d'un intercanvi d'errors, Kravic va posar el 11-5. Ndour va tallar el parcial en contra i encara que Kravic va tornar a anotar després d'una pilota penjada, Vives es va fabricar la safata. Pozas des del tir lliure va posar el 14-9 al pas pel minut 7 però Vives amb quatre punts seguits va acostar a un al quadre taronja. De Zeeuw va convertir el ganxo però Labeyrie va convertir des del tir lliure. Daum i un triple de Magee van estirar de nou la renda gallega per a arribar amb 21-15 al final del primer quart.

Un triple de Daum va fer més gran la ferida taronja, encara que els tirs lliures de Marinkovic i Dubljevic ho van contindre immediatament. Kravic continuava fent mal en la pintura i va posar per primera vegada la desena de desavantatge (28-18 min.12). Dubljevic tractava de retornar les cistelles del pivot del Obradoiro i San Emeterio va acabar amb la sèrie de triples fallats ficant el segon per al quadre taronja però Brodziansky es va penjar per al 32-23. Van Rossom va clavar el triple i Marinkovic va trobar el camí a l’anella perquè Moncho Fernández parara el partit amb quatre d'avantatge per als locals. San Emeterio va anotar baix el cércol i després de la defensa, va aconseguir una cistella amb addicional per a posar per primera vegada per davant al quadre taronja (32-33 min.16). Brodziansky va parar el parcial en 0-10 però Motum va ficar el triple per a protegir l'avantatge visitant. Brodziansky li va respondre amb un altre, Motum va palmejar dins el tir de Ndour i Daum va clavar el triple per al canvi constant de comandament en el partit (40-38). San Emeterio ho va igualar de nou, Pozas va anotar des de la personal, David Navarro va tornar a allargar la renda local i Colom va manar el partit al descans amb 44-42.

Un triple de Van Rossom va posar de nou per damunt al Valencia Basket per a començar la segona meitat, Kravic va convertir un ganxo i Dubljevic va anotar a passada del belga en un inici de tercer quart de moltes imprecisions. Czerapowich i un mat de Labeyrie anaven canviant alternativament el comandament del partit fins que un triple i tres tirs lliures de Brodziansky van posar el 54-49 en arribar a la meitat del tercer quart. Vives va connectar de nou amb Labeyrie, Kravic va anotar des del tir lliure i San Emeterio va retallar a tres després de caçar el seu propi rebot. L'aler càntabre va assistir a Dubljevic per a la canastra i Magee col·locava el 58-55 sobre la botzina de possessió. El capità taronja i un triple de San Emeterio posaven de nou per damunt al Valencia Basket, que va ampliar el seu avantatge amb cinc punts seguits de Vives que posaven el 58-65 amb un parcial de 0-10. Labeyrie va respondre al triple de Magee per a deixar-ho en 61-68 amb deu minuts per jugar.

Ndour va obrir l'últim acte anotant des del tir lliure i després de diverses pèrdues encadenades, Pozas va anotar en transició després de robatori. Daum postejant va retallar i un triple de Czerapowicz va portar a Ponsarnau a parar el partit amb 68-70 a set minuts del final. Motum i Czerapowicz van intercanviar cistelles i Ndour no va fallar des del tir lliure. Daum va convertir després de dos rebots ofensius, San Emeterio va ficar el llançament des de la personal després de la tècnica a Moncho Fernández i de Zeeuw ho va empatar a 75 amb un triple a cinc minuts per a acabar. San Emeterio es va fabricar una safata de fantasia, la defensa taronja va provocar la infracció de 24 segons i Dubljevic va picar pedra per a ficar el ganxo. Daum va anotar en el pal baix, l'equip taronja no va aconseguir convertir els seus dos següents tirs i de Zeeuw ho va empatar a 79 ficats ja en els últims dos minuts. San Emeterio va traure personal i no va perdonar des de la línia, Czerapowicz va clavar el triple i Kravic va recuperar la pilota amb 82-81 i 1:12 per jugar. Brodziansky va cometre passos després del trap de la defensa taronja i va haver-hi falta sobre l'intent de rebot de Labeyrie, que només va ficar el segon per a empatar el partit. Daum va ficar el 84-82 sobre el límit de la possessió, deixant 8,5 segons i bola taronja. Va haver-hi falta ràpida sobre Van Rossom que va fallar el primer i va ficar el segon. Es va xiular antiesportiva en la falta de Marinkovic per a parar el crono, Czerapowicz no va fallar i la victòria es va quedar a Santiago per un resultat de 86-83.