Valencia Basket cau davant del líder en una Fonteta entregada (57-82)

26/01/2020

Valencia Basket va competir fins al final davant de Perfumerías Avenida en un partit en el que la Fonteta va registrar la segona millor entrada de la temporada amb 4264 persones a pesar de tractar-se del partit que tancava la jornada. Les xiques de Rubén Burgos mai es van donar per vençudes i van donar una bona imatge davant del líder de la Lliga Femenina Endesa.

Dos bones accions de Laura Gil i un triple de Loyd complicaven l'inici de partit a Valencia Basket, que responia amb cistella d'Abalde i triple de Queralt. Però l'atac de Salamanca començava més encertat, i les de Miguel Ángel Ortega obrien diferència. Per si no fóra poc, Anna Gómez donava l'esglai, però Valencia Basket aguantava. Després dels primers 10 minuts, el marcador era de 9-19.

El joc exterior taronja igualava les forces en l'inici del segon parcial, amb Joy Adams i Queralt Casas encertant des del perímetre, però les bones accions interiors de Vitola tornaven el +10 al marcador. La falta d'encert afectava a Valencia Basket, que veia com Loyd, Gil i Vilaró sí que castigaven la cistella taronja, i la diferència se n'anava fins al +20 amb parcial de 0-9 (19-39). La velocitat de Queralt i les cistelles d'Irene Garí van ser la solució que va trobar l'equip de casa. Un triple de la d'Oliva i la bona direcció de Rosó Buch tornaven el parcial (14-2) i al descans Valencia Basket estava molt viu i la Fonteta creïa (33-41).

Gil i Vitola van frenar la dinàmica en els primers segons del parcial, a pesar que Queralt continuava trobant espais en la defensa visitant. A elles es tornava a unir Loyd, amb l'atac de Salamanca corrent molt i seleccionant el tir a la perfecció, provocant el temps mort de Rubén (37-53). A partir d'ací les forces es van igualar. Loyd continuava fent molt de mal, però Valencia Basket millorava el seu atac i elevava el nivell defensiu, i la diferència s'estabilitzava i inclús es reduïa, amb una gran acció indiviual de Rosó Buch sobre la botzina al final del tercer parcial (51-62).

A pesar de no poder comptar amb una Anna Gómez que es ressentia del colp del primer quart, les taronja van tindre dos atacs per a baixar dels 10 punts, però no els van aprofitar i va castigar Hof amb un 2+1, i de nou Gil per a complicar la possible remuntada. No es van donar per vençudes les de casa, amb una grada entregada a la causa, però l'encert de Laura Gil no ho van tindre tindre les taronja, que van patir en el joc interior i van acabar cedint per un marcador més voluminós del que va reflectir el partit (57-82).