Superant obstacles amb Oumou - One Team VIII, Setmana VIII

28/01/2020

L'octava jornada d'entrenaments de l'octau projecte de RSC One Team d'Eurolliga amb Valencia Basket va servir per a treballar el que significa l'esforç entre els integrants de la Fundació Maria Auxiliadora, amb jocs i activitats dirigits que treballen oferint el màxim de les seues capacitats.

 

Esta sessió va servir per a conéixer la història personal d'Oumou, que supera els seus problemes amb l'idioma i l'adaptació després d'arribar de Mali amb Centre Laura Vicunya, i ara també amb One Team. “El meu nom és Oumou, tinc 13 anys. Vaig vindre de Mali, i fa poc que estic a Espanya, dos anys quasi. Al principi no coneixia a ningú ni l'idioma” relata la protagonista. Carlos està molt pendent d'ella en el dia a dia en el centre. “És sinònim de lluita, valentia, esforç, superació, ella va arribar fa un parell d'anys molt vergonyosa però ha anat millorant i fent moltes amistats” conta.

 

One Team ha suposat per a ella una motivació i una forma més d'integrar-se. “No ha fallat mai a les sessions. Sempre està encantada, és puntual, sempre està a la seua hora i mai fa falta cridar-la. Quan ve és tan alegre que ho transmet als seus companys” diu Carlos. I cada vegada són més companys. “Me porte molt bé amb ells. Ens divertim i ens riem molt” diu Oumou. Carlos destaca que li ha ajudat a fer molts amics. “A més del que aprén en One Team, millora les relacions interpersonals, ixen, disfruten i per a ella és temps d'oci i de salut” explica. “Els jugadors són simpàtics i tinc molts amics a qui vull. Després eixim, anem al parc, ens riem i escoltem música” conta. Oumou és una més. Cada vegada parla millor espanyol i està més integrada.

 

Fundació María Auxiliadora

Promoguda per les Filles de María Auxiliadora (Salesianes) té com a missió fonamental donar resposta a les necessitats socioeducatives dels xiquets/xiquetes, adolescents, jóvens i dones en situació de risc i/o exclusió social. La Fundació tracta de respondre, a través de tots els projectes i servicis que porta avant, a les necessitats dels col·lectius en situació d'exclusió i ajudar a transformar la nostra societat en un món més just i més humà. L'objectiu és que totes les persones que participen en el projecte es senten acollides, valorades i protagonistes del seu propi procés de creixement com a persones. S'impulsen així projectes socials d'inclusió, promoció i inserció social i laboral.

 

Deu sessions, un objectiu

Este projecte “One Team VIII” té planificades deu sessions d'entrenament que es desenrotllaran els divendres des del 8 de novembre a la vesprada, fins al mes de gener. Amb elles, es busca que els participants visquen experiències positives i desenrotllen hàbits saludables de superació personal que puguen ser transferits a l'àmbit escolar o laboral. Tot això a través de l'aprenentatge dels conceptes bàsics d'un esport col·lectiu com el bàsquet, que ajudarà als participants a conéixer els valors de sacrifici i responsabilitat que es deriven de l'exercici organitzat, usar l'esport com a fórmula de desenrotllament personal i canalitzar els seus passos cap a que puguen trobar en la pràctica de qualsevol activitat esportiva una via per a créixer com a persones.

 


TAGS: