Valencia Basket remonta davant Enisey i avança en Eurocup (64-49)

28/01/2020

Valencia Basket va dominar  de principi a fi la tornada dels octaus de final de l'Eurocup Women i en una exhibició coral, va passar per damunt de WBC Enisey, remuntant els 5 punts de l'anada, i evitant qualsevol patiment en una Fonteta que va vibrar amb la victòria de les seues.

Tamara Abalde obria el marcador. Era un reflex. El joc interior taronja eixia decidit a donar el màxim i millorar sensacions. Els 12 primers punts se'ls van repartir Meiya i Tamara, amb un parcial de 10-0 i només l'encert en les russes de Linskens, que a més cometia prompte les dos primeres faltes. Kirianova tractava de reaccionar, però Joy Adams s'unia a la festa amb 5 punts i al final del primer quart el marge ja ficava a les taronja (17-8).

Dos bones accions d'una Rosó Buch cada vegada amb més confiança, obrien el marcador en el segon. Ho intentaven les russes, però la defensa taronja estava al màxim nivell i les visitants no trobaven solucions. En atac, un 2+1 d'Anna Gómez i un triple d'Irene Garí, llançaven la diferència, i al descans, la Fonteta disfrutava del gran joc coral del seu equip (34-18).

Quasi tres minuts van haver de passar perquè les russes estrenaren el marcador en el tercer, i responia Queralt ràpidament. La diferència s'estabilitzava, i la defensa taronja continuava deixant sense recursos a Enisey. A poc que les taronja encertaven en atac, el marge creixia. És el que va ocórrer amb Meiya. 5 punts consecutius amb triple inclòs disparaven a les de Rubén Burgos en el marcador. Només un triple de Shtanko trencava un poc la dinàmica, però a l'inici de l'últim, Valencia Basket pareixia tindre-ho controlat (45-27).

Ho tornaven a intentar les de Shuneikina en l'inici del quart, però el partidaç de Meiya era massa. La de Mali dominava el pal a la perfecció, i mantenia a Valencia Basket per damunt dels 20. La pressió constant, els robatoris i la velocitat de les de casa van impedir qualsevol intent d'acostament, amb una Joy Adams on fire. Es va gestionar la diferència sense problemes i es va poder disfrutar d'una gran victòria que permet continuar somiant a Europa.