S'escapa en l'últim tir en la tornada de Rafa Martínez (78-81)

02/02/2020

Victoria visitant a la Fonteta en un partit dur i igualat en el qual València Basket va aconseguir anivellar el marcador en els últims minuts però que no va aconseguir rematar la remuntada. Un triple de Quino Colom va deixar el partit en empat a 78 a pocs segons del final, però un triple d'Axel Boutelle des de més de 8 metres va segellar la victòria per als visitants.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Joan Sastre, Aaron Doornekamp, Louis Labeyrie i Bojan Dubljevic. Els set punts inicials de Sulejmanovic van posar per davant a l'equip bilbaí malgrat dos triples de Dubljevic i Labeyrie. Un ganxo del capità taronja va posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket però Balvin va anotar des de la mitjana distància per al 8-9. Dubi va repetir amb un altre triple i Bouteille ho va empatar a onze i encara que Sastre en transició, un triple de Rafa va posar el 13-14 en arribar a la meitat del primer quart. Vives es va fabricar el corredor al cércol i Bouteille va clavar el triple llunyà per a mantindre a dalt als visitants, encara que San Emeterio va ficar un des del tir lliure i Ndour va assistir a Abalde per a convertir baix l’anella. Rouselle i Ndour van canviar el signe del partit per a arribar amb 20-19 al final del primer quart.

Un triple de Motum va obrir el segon acte, Lammers va baixar un alley-oop i Colom es va fabricar la safata per a defensar la renda taronja. L'equip bilbaí va encadenar tres cistelles per a posar el 25-27 abans de dos triples seguits de Sastre. Bouteille va ficar un altre des de lluny i el segon triple de Rafa Martínez va posar el 31-33 a dos minuts i mig del descans. Sulejmanovic i el tercer triple de Rafa van ampliar a set l'avantatge visitant, Quino Colom es va haver de retirar lesionat al braç i Abalde va fallar el tir sobre la botzina perquè el partit s'anara al descans amb 31-38.

La segona meitat va començar amb un triple de Dubljevic, Sulejmanovic va anotar baix l’anella i Bouteille va clavar el triple per al 34-43 al pas pel minut 23. Dubljevic va anotar a taula a passada de Marinkovic, Bouteille amb un altre triple va posar per primera vegada la desena de desavantatge i San Emeterio va retallar des del tir lliure. Un triple de Dubljevic va replicar al mat de Sulejmanovic i Abalde a una altra de Bouteille i després d'un robatori, Dubi va anotar el ganxo per a acostar a cinc al quadre taronja (45-50 min.27). Abalde i Dubljevic van contestar a dues cistelles seguides de Cruz i Sastre amb un altre al triple de Rodríguez però els tirs lliures de Lammers ho deixaven amb 52-59 amb deu minuts per jugar.

Abalde va obrir l'últim acte amb un triple però Rouselle va anotar per dues vegades per a tornar a posar huit a dalt als seus (55-63). Ndour i un triple de Colom van retallar a tres abans d'una cistella de Bouteille per al 60-65. Doornekamp amb un tir lliure el va baixar fins a un 2+1 de Lammers per al 61-68 a cinc del final. Colom va respondre ràpid amb un triple i encara que Bouteille va ficar un altre sobre la botzina de possessió, Colom li va replicar amb un altre triple més. Ndour des del tir lliure mantenia a quatre al quadre taronja i un tap de Labeyrie a Balvin va ser l'avantsala de dos tirs lliures de Abalde per a posar-nos a dos. Sulejmanovic va posar el 71-74 des de la personal i Labeyrie va anotar a taula a passada de Dubljevic per a retallar a un amb dos minuts per jugar. Rafa Martínez va cometre falta en atac, van taponar l'intent de ganxo de Dubljevic i Rafa va traure falta de tirs lliures que no va perdonar. També va traure personal Sastre, que també va ficar els dos per a col·locar a un al Valencia Basket amb 41 segons per a acabar. La jugada de pissarra va acabar amb un mat de Sulejmanovic per al 75-78 amb 27 segons per jugar. No es va apreciar res sobre l'intent de penetració de Dubljevic, Lammers va fallar els seus dos tirs lliures i Colom ho va empatar amb un triple. Bouteille va ficar un triple molt llunyà per al 78-81 a 2,5 segons per a acabar i Colom va fallar el que ho empatava per a donar el triomf a l'equip bilbaí per 78-81.