Cruel final a un partit gran (76-77)

05/02/2020

València Basket cau en l'últim sospir gràcies a un 2+1 de Nikola Mirotic després de dominar gran part del partit. 17 punts per a Fernando San Emeterio i 14 per a Bojan Dubljevic màxims anotadors taronja. Malgrat la derrota., València Basket seguirà una jornada més entre els 8 primers classificats de la Turkish Airlines Euroleague.

L'entrenador Jaume Ponsarnau va utilitzar d'eixida a Guillem Vives, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Maurice Ndour i Bojan Dubljevic. Un triple del capità taronja va obrir el marcador i després d'un parell de bones defenses, el montenegrí va palmejar el seu propi tir abans de la primera cistella blaugrana, obra de Mirotic. Sastre amb un triple va posar el 8-2 al pas pel minut 4. Mirotic, en este cas des del tir lliure, era l'únic que anotava en el FC Barcelona en l'inici, però Dubljevic va respondre en l'altre costat amb un 2+1 després de rebot ofensiu (11-6 en arribar a la meitat del quart). Una altra cistella amb addicional i un triple de San Emeterio defensaven la renda malgrat els punts de Delaney i Tomic. Un triple de Mirotic i una cistella de Hanga van posar el 17-15 però San Emeterio a passada de Tobey es va inventar un 2+0 i Tobey va baixar un alley-oop manat per Abalde per a protegir la renda taronja abans d'un triple de Claver que ho deixava en 21-18 al final del primer quart.

Un triple de Colom va obrir el segon acte i després d'una bona defensa i diversos rebots ofensius de l'equip taronja, Doornekamp va clavar un altre des de la cantonada per a portar a Pesic a parar el partit amb tot just un minut de segon quart. Després de l'aturada, Abalde va convertir un 2+0 ampliar el parcial d'eixida a un 8-0 abans que Tomic posara el 29-20. Tobey va anotar baix l’anella després de l'estratègia de fons i Oriola va ficar el triple, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Mirotic posava el 31-25 a cinc minuts del descans. Vives va clavar el triple darrere l'altre rebot ofensiu i Abalde es va fabricar el tir per elevació per a recuperar l'avantatge d'onze abans de dos triples seguits de Hanga i Mirotic perquè el partit es parara en 36-31. Dos mats de Mirotic i Abrines van retallar a un amb l'FC Barcelona tancant el seu cércol amb un equip molt gran fins a dos tirs lliures de Quino Colom. Davies va anotar, Sastre va ficar el triple des de la cantonada i després de provocar la pèrdua blaugrana, Colom va trobar el corredor fins al cércol per a manar el partit al descans amb 43-37.

San Emeterio va obrir la segona meitat amb un triple i després d'un parell de bones defenses, Dubi va habilitar a Labeyrie per al mat i el propi montenegrí va ficar el ganxo per a un parcial de 7-0 d'eixida que va tallar Claver amb cinc punts seguits per al 50-42. Vives va atacar a Oriola per a la safata i San Emeterio va ficar el triple per a tornar a posar el +13 i portar a Pesic a parar el partit al pas pel minut 24. Després de l'aturada, Labeyrie va capturar un rebot ofensiu i va obrir per al triple de San Emeterio per al 58-42 abans d'una safata de Hanga i una antiesportiva de Vives sobre l'hongarés que va acabar amb una jugada de quatre punts i la quarta personal del base català. Un 2+1 de Mirotic ampliava el parcial a un 0-9 per al 58-51 a quatre minuts per a acabar el tercer quart. Ndour va anotar a anella passada a passada de Abalde i Tobey va ficar el triple després d'una bona circulació i després del robatori, Abalde va anar al cércol com una fletxa per a traure la falta i ficar un tir lliure. La defensa taronja va tancar el seu cércol en les següents accions però es va xiular una falta sobre Ribas que no va perdonar des del tir lliure. Com tampoc ho va fer Abalde per a deixar el marcador en 66-53 faltant un quart per jugar.

Tobey va anotar baix l’anella i Abrines va ficar un triple per a consumir els primers dos minuts de l'últim acte. I després d'un robatori, Heurtel va retallar a deu per a posar el 68-58. Després de l'aturada, Heurtel va ficar dos triples seguits per a ampliar el parcial en contra davant un Valencia Basket que no aconseguia anotar i manava només per quatre a cinc i mig del final. Dubljevic va tallar el parcial baix l’anella a passada de San Emeterio i Mirotic va ficar el triple per al 70-67. Després de la pèrdua taronja, Mirotic va posar a un al quadre català abans de dos tirs lliures de Sastre. L'escorta taronja va contestar a la cistella de Davies, que en la següent només va ficar un des del tir lliure. Dubljevic també es va deixar un en la línia i després d'una excel·lent defensa, va haver de nou falta sobre el capità taronja que no va anotar des de la línia. Hanga va perdre la pilota i després del tir fallat, Dubljevic va rebotar en atac i va traure una altra personal, anotant el segon tir en aquesta sèrie. Abrines va ficar el triple per a posar el 76-75. Colom no va anotar i Mirotic va traure un 2+0 llançant a fallar el segon per a posar per davant al FC Barcelona en l'última acció per a donar-li la victòria per 76-77.